x

Det er farligt at være rockstjerne

Det er farligt at være rockstjerne

En undersøgelse lavet af Centre for Public Health ved Liverpool John Moores University viser, at rockstjerner har en tendens til at dø tidligere end normale mennesker. Det skriver Reuters i dag.

Forskerne har set på mere end 1.000 primært engelske og amerikanske artister fra Elvis til Eminem og konkluderet, at det var to til tre gange mere sandsynligt, at de ville dø en tidligere død end gennemsnitsbefolkningen.

I perioden 1956 til 2005 var der 100 dødsfald blandt de 1.064 musikere inkluderet i undersøgelsen, og mere end en fjerdedel af de dødsfald kunne kobles til alkohol- eller narkotikamisbrug.

Hovedmanden bag undersøgelsen hedder Mark Bellis, og han mener, at undersøgelsen viser, at man ikke bør bruge rockstjerner i anti-narkotika-kampagner, når de selv lever så farligt.

Undersøgelsen viser, at faren for en tidlig død er størst i de første fem år, efter at man er blevet stjerne, hvor dødsraten er tre gange højere end normalt.

Den gode nyhed for engelske artister er, at efter 25 år på toppen vender de tilbage til at dø samtidig med normale mennesker.

Men i USA er det lidt anderledes. Bellis mener, at antallet af genforeningskoncerter gør, at musikerne vender tilbage til deres stressende liv, og derfor er de dobbelt så udsatte for at dø af hjertestop eller et slagtilfælde som de folk, der går til deres koncerter.

Han åbner dog også døren for, at landets dårlige hospitalsmuligheder for musikere uden forsikring kan være en faktor.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA