Nyhed

Pavarotti er død

En af operaens største stjerner døde i nat

Den italienske tenor Luciano Pavarotti døde tidligt i morges i sit hjem i Modena efter i en længere periode at have kæmpet imod kræft i bugspytkirtlen. Det skriver CNN i dag.

Pavarotti, der ofte kaldes sin generations bedste tenor, sagde i 2004 officielt farvel til operaverdenen, men tog alligevel ud på en afsluttende turné i 2006. Undervejs fik han diagnosen kræft og aflyste dele af turnéen.

Pavarotti, der i sine unge dage arbejdede både som lærer og forsikringssælger, debuterede i 1961, hvor han sang i Puccinis "La Boheme". Få år efter kom gennembruddet i USA, hvor han blev introduceret til det amerikanske operapublikum af sopranen Joan Sutherland.


Efter allerede at have solgt millioner af plader kom han i halvfemserne ud til et endnu bredere publikum via en række koncerter sammen med José Carreras og Plácido Domingo. Deres fælles udgivelse "In Concert" er fortsat den bedst sælgende klassiske udgivelse nogensinde.

Han stod også bag en række koncerter med titlen Pavarotti & Friends, hvor han optrådte med popnavne som The Cranberries, Duran Duran, Bryan Adams og Aqua.

Pavarotti vandt i sin levetid en lang række priser inklusive fem Grammy-statuetter, og han blev desuden udnævnt til Fredsofficer af FN.


Luciano Pavarotti blev 71 år.

ANNONCE