x

Large Professor og Diamond D rammer Nørrebro til december

Large Professor og Diamond D rammer Nørrebro til december

Large Professor og Diamond D gæster Rust Natklub den 3. december, hvor de liner op til old-school hiphop-battle som en del af deres “45 Soundclash Tour”. Både sammen og hver for sig har Large Professor (billedet) og Diamond D haft stor indflydelse på hiphopkulturen med karrierer, der går flere årtier tilbage.

I de tidlige 90’ere satte makkerparret en milepil, da Diamond D’s debutalbum “Stunts, Blunts and Hiphop” kom på The Sources liste over de 100 bedste rap-albums, og om lidt sætter de også en i Rusts hiphop-historie, når de kommer forbi med deres “45 Soundclash Tour”. Her vil Large Professor og Diamond D vende 45"-plader, kaste håndtegn og vise vilde rapskills. Må den bedste rapper vinde.

Large Professor startede i hiphopgruppen Main Source, der blandt andet havde Nas med som debutant på ét af gruppens første albums. Main Source, der skabte hits som “Looking At The Front Door” og “Fakin' The Funk”, banede vej for Large Professor karriere som producer. William Paul Mitchell, bedre kendt som Large Professor, står bag flere numre fra kunstnere som Nas, Busta Rhymes og Masta Ace.

Mange fans vil mene, at Diamond D er indbegrebet af en sand producer og rapper. Han har været med på den globale hiphopscene i næsten 30 år, og altså har Diamond D været med lige siden hiphoppens spæde ungdom. Nogle af hans største bedrifter tæller blandet andet produktionen bag “The Score” fra The Fugees samt mange af teksterne til Outkast, Mos Def og Fat Joes hits.

Her kan du høre Large Professors kæmpehit “The Mad Scientist” og Diamond D’s “Best Kept Secret”, mens vi venter på, at det bliver december:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA