x

Interview: 1 2 3 4 – rock med Nørlunds nerve

Interview: 1 2 3 4 – rock med Nørlunds nerve

Døren går op, og ind træder Nikolaj Nørlund. Han er iført solbriller og en grødisdrik fra den lokale 7-Eleven.

– The man. With his Slurpee, konstaterer 1 2 3 4's guitarist Mikkel Andersson, inden Nørlund fortrækker til producerpladsen bag den dobbelte glasrude i Sauna-studiet.

Studiet overtog den allestedsnærværende musikant for et års tid siden, og det har været rammen om indspilningen af 1 2 3 4's debutalbum "In Your Faith", som Nørlund har produceret og udsendt på sit eget label, Auditorium.

Kontrakten kom i hus, efter at forsanger Rune Hedeman var faldet i snak Mads Sørensen over en flaske rødvin under en Spot-festival. Sørensen, som i dag er manager for bandet, arbejdede for Auditorium, og da de to stødte på hinanden igen øst for Storebælt, endte en demo-cd på Nørlunds skrivebord.

– Det med pladekontrakter er sådan lidt tilfældighedernes spil. Men at vi er endt hos Nikolaj Nørlund og Auditorium, synes jeg er ret vildt, siger Rune Hedeman, der som resten af bandet er meget begejstret for producerens bagkatalog.

– Nye Optagelser var en af de første dansksprogede plader, som jeg købte og kunne lide. Han markerede for mig sådan et ægte, kunstnerisk udtryk. Det var ret unikt, husker forsangeren.
Bandet er da heller ikke sene til at påpege den betydning, som samarbejdet med idolet har fået for det endelige produkt.

– Først og fremmest den måde, pladen er indstillet på. Den er stort set indspillet live. Vi har stået alle sammen i samme rum og ledt efter en fælles nerve frem for at forsøge at få den til at lyde hi-fi, forklarer Mikkel Andersson.

Nerve er altså nøgleordet på en debutplade fra et band, som flittigt lytter til Television, Joy Division, Beach Boys, Brian Jonestown Massacre og Arcade Fire, men som selv synes, de skiller sig ud fra mængden af debutanter ved ikke at rende i røven på et bestemt band.

– Den ægte musiknørd vil kunne genkende mange ting, men uden at det på noget tidspunkt bliver pastiche. Pladen har en samlet unik lyd, fastslår Rune Hedeman.

1 2 3 4 på MySpace


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA