x

Danske Aksglæde slipper uskadte ud af væltet turbus

Danske Aksglæde slipper uskadte ud af væltet turbus

Den københavnske kvartet Aksglæde kom lørdag ud for et trafikuheld, da de var på vej til Aarhus for at give koncert til Inversus Festival i forbindelse med Aarhus Festuge.

Efter at have aflyst koncerten, lavede de søndag en opdatering på deres Facebook-side, så fansene kunne få en forklaring på bandets udeblivelse.

Aksglæde skriver:

”I dag er vi meget glade for at være i live. I går, på vej til koncert i Aarhus, var vi i en ulykke på motorvejen. Vi var heldigvis de eneste involverede og slap alle uden nogen skrammer, selvom redderne sagde, at de aldrig før havde set nogen slippe så godt fra den type ulykke.”

Ulykken skyldtes, at bilen kom ud af kontrol, da det ene dæk eksploderede, hvorefter bilen hamrede ind i et autoværn, rullede om på siden og gled tværs over motorvejen.

Som resultat var bandet nødt til at aflyse koncerten i Aarhus, da bussen var totalskadet efter uheldet, ligesom mange af deres instrumenter var blevet ødelagt, fortæller gruppens sanger Jacob Aksglæde til Ekstra Bladet.

”Vi er rigtig kede af, at vi aldrig kom og spillede for alle jer, der stod og ventede i Aarhus. Derfor kan vi næsten ikke vente med at tage revanche den 17. september i Aarhus i VoxHall. Og selvfølgelig til alle de andre koncerter i Odense og København i DR Koncerthuset. Vi har vundet livet i lotto og skal indløse checken i dag,” skriver bandet.

Aksglæde blev kendt i 2015, da de udgav sangen ”Lille Taarbæktøs”, som kom med i KarriereKanonen og blev spillet på P4 og P6 Beat, hvor sidstnævnte kårede sangen som en af 2015’s bedste sange fra et dansk upcoming band.

Tidligere på året udgav de deres selvbetitlede debut-ep, hvor blandt andet førstesinglen ”Fantonmfølelser” var til at finde. Læs om ideen bag singlen her, og lyt til nummeret i videoen nedenunder:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA