x

Fra punk til pop: Mantua lærte hinanden bedre at kende igennem musikken

Fra punk til pop: Mantua lærte hinanden bedre at kende igennem musikken

Som vi kunne fortælle i sidste uge, har en ny dansk super-gruppe set dagens lys og udgivet sin første single "Feel the Wheels". Trioen består af Silas Bjerregaard, Jens Skov Thomsen og Malte Aarup Sørensen, der hver især er kendt fra henholdsvis Turboweekend, Veto og tidligere Dúné. Nu kalder de sig Mantua.

Men det var slet ikke meningen, at musikken skulle gå i den pop-retning, som første single udtrykker. Oprindeligt skulle bandet lave punk. Mantuas historie starter i 2013, hvor Silas møder Jens til en fest på Bremen: "Jeg kan tydeligt huske den aften hvor Silas og jeg mødtes i baren og snakker om alt muligt, og så lige pludselig spørger Silas, om vi ikke skal mødes og spille noget punk". Således var fundamentet lagt, hvortil Silas uddyber: "Jeg havde egentlig bare lyst til at spille noget umiddelbart, og punk virkede som et oplagt sted at starte," fortæller de i en pressemeddelelse. 

Jens spørger herefter, om Malte, som de udtrykker det, vil være tredje ben på taburetten, og sammen danner de tre nye venner et musikalsk frirum uden planer eller deadlines, og med en fælles lyst til lære hinanden bedre at kende gennem musikken. Det viser sig hurtigt, at det ikke er punk der flyder naturligt, men derimod en lind strøm af stemninger og melodier i tråd med både nyere indie-frontløbere som Kurt Vile, og Unknown Mortal Orchestra, men også ældre navne som J.J. Cale og Tom Petty er at finde blandt inspirationskilderne.

"Det skulle have været punk og fuld smadder i en kælder, men så blev det noget helt andet".

Mens vi venter på nyt fra Mantua kan du herunder høre den første single "Feel The Wheels" fra den kommende ep:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA