x

Joe Zawinul er død

Joe Zawinul er død

Billede: Martin Rauchenwald

Den østrigsk-amerikanske jazzmusiker Joe Zawinul er død af en sjælden form for hudkræft, 75 år gammel, oplyser adskillige nyhedsmedier. Zawinul er bedst kendt som tangentspiller og hovedmand i 70’ernes store fusionsgruppe Weather Report, der især er kendt for hittet ”Birdland” og for at blande jazz med rockelementer, elektriske klaverer, keyboards og afrikanske og mellemøstlige rytmer.

Efter Weather Reports opløsning dannede Zawinul i 1987 de åndsbeslægtede The Zawinul Syndicate, som han var hovedkraft i frem til sin død. Gruppen har spillet flere gange i Danmark, senest så sent som på Det Kgl. Teaters Gamle Scene under Copenhagen Jazzfestival i juli år. Efter at have afsluttet sin sidste turné blev Zawinul indlagt på et hospital i fødebyen Wien i august, hvor hans kræftsygdom blev opdaget. Han døde i Wien den 11. september.

Zawinul blev født i 1932 og flyttede til USA i slutningen af 50’erne, hvor han blev medlem af Miles Davis’ første elektriske orkester og blandt andet medvirkede på Davis’ banebrydende plader ”In A Silent Way” og ”Bitches Brew”, begge fra 1969.

 

 

The Zawinul Syndicates hjemmeside


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA