x

Ska-legenden Buster Prince er død, 78 år gammel

Ska-legenden Buster Prince er død, 78 år gammel

Den jamaikanske ska-legende Prince Buster er død, 78 år gammel.

Det er på nuværende tidspunkt uklart, hvad dødsårsagen er, og hvem der kunne meddele den triste nyhed først. Dog skriver reggae og dancehall-sj’en David Rodigan på Twitter, at Mr. Desmond Young (formand for The Jamaican Federation of Music) bekræfter dødsfaldet.

Buster blev født på Jamaica i 1938 og har fra 1950’er været en sand pioner for ska-musikken. I slutningen af 50’erne skabte han sit eget sound system, The Voice of the People, der er en musikalsk gruppe bestående af dj's, producere og MCs (master of ceremonies), hvilken opnåede stor succes og blandt andet skabte hittet "Oh Carolina". 

Buster Prince var den første jamaicaner, der fik en sang på den engelske Top 20-hitliste, da han i 1965 udgav sangen "Al Capone". I samme år mødte han bokseren Muhammad Ali, konverterede til islam og skiftede navn til Muhammad Yusef Ali. Han kendes og omtales dog kun som Buster Prince, et navn der ifølge David Rodigan uløseligt hænger sammen med ordet legende. Sådan siger Rodigan til The Guardian. Rodigan understreger desuden, at under reggaens udvikling i 1960'erne og 70'erne forblev Buster i et grænseområde, hvilket resulterede i det første jamaicanske dub-album "The Message" fra 1972. 

Ska er en musikgenre, der kombinerer elementer fra calypso og den amerikanske jazz og r&b (rhythm and blues) med tydelige off-beat-markeringer. Du kan høre Buster Princes "Enjoy Yourself" fra 1968 i klippet herunder:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA