x

Se danske Youth in Blues nye, charmerende musikvideo


Youth in Blue er et nyt samarbejde mellem guitarist/sangskriver Jesper Braae Madsen fra Echo Me og sangskriver/sangerinde Amourose Langer fra Amourose. Nu har de udgivet deres første single ”You” og en dertilhørende musikvideo.

Youth in Blue er et forholdsvis nyt projekt, med en umiddelbar og uprætentiøs lyd. Der er tale om dyb og smuk folk-pop, som låner fra både 60-70’ernes feel-good-pop og dyster Leonard Cohen-mørke. 

De to musikere har kendt hinanden fra musikmiljøet i en årrække, men det blev et atypisk bestillingsarbejde, der førte de to til at arbejde sammen. De blev hyret til at skrive og fremføre en sang til et sølvbryllup, og opgaven var at formidle og udtrykke den kærlighed, som er livslang. Ikke forelskelsen, men den trofaste og dybe kærlighed mellem to mennesker, der formår at holde sammen igennem tykt og tyndt. Alt faldt naturligt i hak, og sangen skrev næsten sig selv, så det stod klart, at samarbejdet skulle føre til noget mere. Hermed var Youth in Blue født.

Jesper Braae Madsen har udgivet to fuldlængde albums og en ep i samarbejde med producerne Noah Rosanes (Nelson Can) og Sebastian Wolff (Kellermensch). I 2011 opsagde han sin lejlighed og pakkede en sækkevogn, og turnerede intensivt i et år i Tyskland, Holland, England, Belgien, Frankrig, Spanien, Tjekkiet og USA. Rejserne resulterede blandt andet i en pladekontrakt og en BalconyTV-session på toppen af en skyskaber i New York. Han udgav albummet "Echo Me: Echo Me" i 2012, og efter at have spillet over 100 koncerter det år slog han sig ned i Berlin, hvor han skrev sangene til sin efterfølgende plade "Towards the Sunset". 

Amourose Langer er en ung og spændende ny kunstner, som er født og opvokset i København. Med en baggrund inden for klassisk sang bidrager hun med noget unikt til pop- og rockmusikken. Amourose arbejder på nuværende tidspunkt på sit solo-debutalbum i USA med producer Alan Binau. Hendes musik ophæver de typiske genrebetegnelser, og den eksperimenterende tilgang skaber en særlig storladen hybrid. Der er tale om store arrangementer med beats, strygere, synthesizers og kor, der smukt omfavner Amouroses teatralske stemme.

Blue in Youths nye nummer ”You” er produceret i samarbejde med Esben Svane, som har været med i opstarten af flere succesfulde indiebands som trommeslager, deriblandt Ulige Numre og Den Fjerde Væg, for ikke at nævne sejren ved det danske melodi grand prix med bandet A Friend In London i 2011.

Lyt til det charmerende nummer ”You” øverst i artiklen.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA