x

Saint Thomas er død

Saint Thomas er død

Den norske singer-songwriter Saint Thomas er død, kun 31 år gammel, oplyser dagbladet.no

Saint Thomas, hvis rigtige navn var Thomas Hansen, blev fundet livløs i sit hjem mandag aften. Politiet har krævet, at hans lig bliver obduceret, selvom man ikke har mistanke om, at der ligger en forbrydelse bag Saint Thomas’ tidlige død.

Saint Thomas har i flere interviews ikke lagt skyld på, at han havde psykiske problemer og var på antidepressiv medicin. Ifølge hans pladeselskab Racing Junior tyder alt på, at det var en ufrivillig, uheldig kombination af forskellige medicintyper, der var skyld i Saint Thomas’ død.

Saint Thomas udgav i 2000 sit anmelderroste debutalbum ”Mysterious Ways”, der bød på underfundig country/folk/pop/rock med slet skjult inspiration fra Neil Young. Siden udgav han yderligere fem album og var ved sin død i gang med det syvende, hvortil han ifølge hans MySpace-profil havde over 100 sange at vælge imellem. Saint Thomas var også kendt for sine usædvanlig direkte, selvudleverende tekster.

Saint Thomas – der i begyndelsen af sin karriere kaldte sig St. Thomas – blev opdaget af blandt andre Lambchop, der i 2002 brugte ham som opvarmning på deres Europaturné. En tur, der blandt andet bragte dem til Londons Royal Albert Hall, hvor Saint Thomas dermed kom til at spille som første nordmand nogensinde.

Saint Thomas har også spillet flere gange i Danmark, både på Lambchop-turnéen, på Roskilde Festival og på Spot-festivalen.

 

Saint Thomas' hjemmeside

Saint Thomas' MySpace-side


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA