x

Pudsig konspirationsteori: Er Kurt Cobain stadigvæk i live?

Pudsig konspirationsteori: Er Kurt Cobain stadigvæk i live?

Den officielle Nirvana-Facebookside responderer nu på en af mange konspirationsteorier om, at frontfiguren fra det amerikanske grunge-band stadigvæk er i live.

Siden Cobains død i april 1994 er der blevet spekuleret meget i selve dødsårsagen, og adskillige rygter omkring denne har svirret. Dette til trods for, at den officielle melding lyder på, at sangeren tog sit eget liv. De mange spekulationer og rygter har resulteret i en række af konspirationsteorier, der flittigt er blevet delt af Nirvana- og Kurt Cobain-fans.

For nylig kunne The Daily Mail så bringe nyheden om fans, der påstår, at Cobain fortsat er i live efter at have set en video fra 2012. I denne video optræder en peruviansk sanger ved navn Ramiro Saavedra i det sydamerikanske talentshow, Yo Soy, hvor han spiller en coverudgave af det klassiske Nirvana-nummer ”Come As You Are” fra 1991. Dog er de pågældende fans af den overbevisning, at det ikke er Ramiro Saavedra, som figurerer i den fire årig gamle video, men at det derimod er Kurt Cobain i egen person.

Nu har Facebook-siden tilknyttet Nirvana så på kreativ vis responderet på den noget tvivlsomme konspirationsteori. Personerne bag siden skriver følgende på spansk:

”Det er rigtigt, at Kurt er i live. Han havde brug for noget tid til at lære at spille guitar med højre hånd. At finde venstrehåndede guitarister er ikke let. Vi er meget glade for at have ham tilbage og tilgiver ham for al den sorg, vi i så lang tid har måtte bære i vor hjerter."

Er der virkelig Kurt Cobain, som optræder i videoen fra 2012? Se den herunder og vurdér selv.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA