x

Byd på Kirk Hammetts gamle Porsche

Byd på Kirk Hammetts gamle Porsche

Om bord på et fly sad Kirk Hammett og hans bands tour-manager, Tony Smith, og snakkede. Det var 1991, kort tid før Metallicas selvbetitle sorte album blev udgivet. Kirk var nervøs for modtagelsen af albummet, men det mente Tony ikke, at han havde nogen grund til.

Tony mente sågar, at albummet ville sælge 10 millioner eksemplarer. En skråsikker og skeptisk Kirk lovede manageren sin nye Porsche, hvis det skulle ske.

Det tog også et par år, før albummet opnåede 10x platin, som svarer til 10 millioner eksemplarer solgt (endda kun i USA), men da det skete, holdt Kirk hvad han lovede og overrakte Tony en kuvert med ejerskabspapirer og nøglerne til bilen.

Nu er det imidlertid blevet tid til at sælge bilen, mener Tony, der har startet en eBay-auktion for at slippe af med den for de flest mulige penge. Den heldige vinder får en bunke Metallica-memorabilia oven i hatten – inklusive så spændende sager som en bon fra en tankstation, guitarplektre og en bunke backstagepas til hedengangne koncerter.

Albummet har til dato i øvrigt solgt omkring 15 millioner eksemplarer i USA, mens det netop er hoppet op som det 50. mest solgte album i Danmark i denne uge. Dermed overgår det 16 år gamle album væsentligt nyere udgivelser fra Arctic Monkeys, Fergie og Gwen Stefani. Men gruppen har jo også været i landet for nylig.

Se auktionen her


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA