x

Se Peter Gabriels nye video – inspireret af Edward Snowdens historie


Den britiske singer/songwriter og humanitære aktivist Peter Gabriel har netop udgivet en ny musikvideo til sangen "The Veil", som er inspireret af historien om Edward Snowden.

I musikvideoen ses optagelser af militærøvelser, kampbilleder og overvågningsvideoer, mens Edward Snowden parallelt går igennem en skov og kigger på sin computerskærm.

Snowden, som tidligere var ansat hos CIA, kopierede og lækkede fortrolige dokumenter i 2013, hvilket afslørede et utal af globale overvågningsprogrammer. Han er siden blevet kaldt både helt og forræder, og hans offentliggørelse af dokumenterne har skabt stor debat vedrørende overvågning.

Peter Gabriels nye nummer er ikke blot inspireret af Snowdens historie, men er også skrevet eksklusivt til Oliver Stones kommende film "Snowden", som har premiere den 16. september i USA og den 29. september i Danmark. Skuespilleren Joseph Gordon-Levitt spiller Edward Snowden, og i musikvideoen ses flere optagelser fra filmen.

Om Oliver Stones nye film udtaler Peter Gabriel følgende:
"Jeg blev meget glad, da jeg fandt ud af, at Oliver Stone havde besluttet sig for at lave en film om Edward Snowden, og jeg mener, det er en krafutfuld og inspirerende film. Oliver tager sin musik meget alvorligt, og jeg har altid nydt at arbejde sammen med ham", skriver Rolling Stone.

Sangteksten reflekterer også Snowdens historie, når Peter Gabriel synger:

"Some say you're a patriot / Some call you a spy / An American hero / Or a traitor that deserves to die”.

Om nummeret udtaler Gabriel endvidere:

"Mens vi bliver mere og mere synlige i den digitale verden og efterlader et uendeligt spor af data bag os, bliver det mere og mere vigtigt, hvem der besidder den data, og hvad de gør med den. Snowdens afsløring chokerede verden og gjorde det klart, hvorfor vi bliver nødt til at have en måde, hvorpå vi kan overvåge dem, som overvåger os. Med de stigende terrorangreb er sikkerhed altafgørende, men ikke uden enhver form for ansvarlighed og opsyn." 

"The Veil" er Gabriels andet nummer, som han har udgivet i år. I juni udgav han singlen "I’m Amazing", som var inspireret af Muhammad Ali.

Se musikvideoen til det nye nummer "The Veil" øverst i artiklen.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA