x

Pumpehuset lukker ved udgangen af 2017

Pumpehuset lukker ved udgangen af 2017

Det populære spillested Pumpehuset på Studiestræde i det centrale København har fået sin lejekontrakt opsagt af Københavns Kommune, og spillestedet lukker derfor, som vi kender det den 31. december 2017. Dette skriver Pumpehusets direktør Kristoffer Buck Bramsen i et længere indlæg på Facebook. 

Tirsdag aften blev Københavns Borgerrepræsentation enige om et budgetforlig for perioden 2017-2020, og i dette forlig blev hverken Pumpehusets lejekontrakt eller driftsbevilling forlænget. 

Direktør Kristoffer Buck Bramsen forsikrer dog, at spillestedet fortsætter som spillested helt frem til 31. december 2017, og forhåbentlig også længere end det. Der er endnu ikke falstlagt nogen plan for, hvad bygningen eller grunden skal bruges til fra 2018 og frem, og derfor håber Bramsen på at kunne forhandle en ny aftale på plads med Københavns Kommune og Borgerrepræsentationen. 

Bramsen overtog direktørsædet i 2011, hvor en større renovering har ført til det spillested, som vi kender i dag. 

Du kan læse hele Facebookopslaget herunder, eller via Pumpehusets Facebookside her.

Pumpehusets historie strækker sig mere end 150 år tilbage i tiden, hvor det i 1856 blev opført som vandforsyningscentral og sidenhen har fungeret som saltlager. Den finansielle kompensation, som ejerne modtog i forbindelse med opførslen af Tycho Brahe Planetariet gjorde det muligt at ombygge bygningen til spillested. Den sidste renovering fandt sted i 2011.

---

Sådan skriver direktør Kristoffer Buck Bramsen på Facebook:

"Kære venner. Igen en semi-lang opdatering fra Byens Bedste Bombehul / Pimpehus / Tumpehus / Bas-slot / Byhave aka Pumpehuset med 157 år på bagen, 29 år som musiksted og 5 år under mit grumme ansvar. Det er ved at blive en dårlig vane, men her har I altså endnu en nødvendig smøre om Pumpehusets fremtid. Denne gang en knap så opløftende én af slagsen. Den er vigtig, så jeg håber I giver jer tid til at læse det:

Here we go: 

Sent tirsdag aften indgik samtlige partier og løsgængere i Københavns Borgerrepræsentation budgetforlig for 2017 med gennemslag i de næste fire år: Perioden 2017 til 2020. Alle er med – Alle har taget ansvar. Mange milliarder til folkeskole, renovering og investering, anlæg, skøjtebaner og alt muligt andet interessant. Et budgetforlig er en kompliceret affære med mange til- og fravalg. Det er politikernes pligt, ret og ansvar at prioritere midlerne fra fælleskassen. Vi har selv valgt dem.

Pumpehusets lejekontrakt udløber ved udgangen af 2017. En forlængelse af lejekontrakten var indstillet til budgetforhandlingerne sammen med en indstilling om forlængelse af driftsstøtten. Der var ikke nok politikere, der lagde hovedet på blokken i de sidste hårde runder af forhandlingerne og prioriterede at lejekontrakten og/eller driftsbevillingen blev forlænget.

Konsekvensen af prioriteringen er, at brugsaftalen for bygningen i Studiestræde udløber og at jeg skal fraflytte lejemålet 31. december 2017 – om 15 måneder og lidt til. 

Jeg vil gerne understrege at:

- 1. Det ikke har gået bedre i Studiestræde 52 siden bygningen fungerede som vandværk. 2016 er det travleste år jeg har været med til med flere gæster, flere og bedre shows og stærkere drift end nogensinde før.

- 2. De aftaler og de resultatkontrakter som Pumpehuset har med Københavns Kommune er opfyldt til punkt og prikke og mere til.

- 3. Politikernes beslutning om at trække lejekontrakten tilbage beror, så vidt jeg ved, ikke på mistillid til Pumpehuset eller utilfredshed med det der foregår i bygningen. Prioriteringen vil jeg lade forligsparterne om at præsentere. Jeg kender den ganske simpelt ikke.

- 4. Vi lukker ikke ud af det blå. Pumpehuset som spillested fortsætter kontraktperioden ud. Dvs 2017 med.

- 5. Jeg er ikke jubeloptimist og gør mig ikke længere nogen forhåbninger om at ændre eller påvirke den prioritering forligsparterne har foretaget.

- 6. Rock’n’Roll... består og kommunale aftaler forgår.

Hele Pumpeholdet og jeg selv har bygget et spillested op fra grus, konkursbo og overgnavede ledninger og skabt et professionelt drevet sted med skæv og vild musik. Vi har lavet tre stærke scener der kører mere end 250 dage om året inklusiv det svedigste lille udendørs åndehul, BYHAVEN, der i år har givet plads til 130 friske bands. Når vi når december har vi blot i år præsenteret omkring 700 acts på en af de tre scener. Det er jeg helt ufatteligt stolt af. 

Mig bekendt ligger der ikke fra kommunal side, en formuleret vision for bygningens anvendelse efter 31. December 2017. Forhåbentlig kommer der en udmelding om, hvad Københavns kommune kunne tænke sig at bruge lokalerne til når brugsaftalen udløber. Den model, vi har opbygget er en kæmpe succes. Jeg har svært ved at se formålet med at aflive den.

Til alle arrangørerne og samarbejdspartnerne: Jeg er meget glad for og stolt af vores fantastiske samarbejde. Sammen skaber vi profilen. Det bedste I kan gøre lige nu er at blive ved med at arrangere byens skæveste og fedeste koncerter og fester i Pumpen.

Til publikum: Kom og fyr den af. Vi har lige lukket en helt vanvittig sæson i Byhaven og nu rammer det travleste efterår ever med hegn, bas og Yo! Den kommende weekend er et godt eksempel på hvad Pumpen er for en størrelse: Helt tung Doom af YOB, Black Cobra og Beth Moora samt komplet vild Dancehall Madness med dansetrolde der går bananas, står på hovedet, ryster hvad de nu engang er udstyret med og sutter kokosrom op i deres kranium natten lang. Find os på gulvet, bag baren, bag pulten, i pitten, hængende i lysriggen og alt det der. 

Sidst men ikke mindst: Entreprenøren er i sidste fase med installationen af Pumpehusets nye varme- og ventilationsanlæg, der er i fuld drift om 2 uger. Så er det slut med at blive kvalt af høj luftfugtighed og absurde temperaturer om sommeren og tænderklapren om vinteren, så de kommende 15 måneders koncertprogram får i det mindste et rigtig dejligt indeklima :) Sikke en fest.

Kærlig Hilsen Kristoffer"


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA