x

Video: Folkeklubben og danskerne går efter det perfekte slag i ny musikvideo


Det folkekære orkester Folkeklubben har netop offenliggjort en splinterny musikvideo til nummeret "Torben Ulrich". 

Videoen tager udgangspunkt i, at Folkeklubben gerne vil have, at danskerne spiller bedre sammen. Dette ud fra multikunstneren Torben Ulrichs udsagn om ikke at gå efter sejren, men om at gå efter det perfekte slag. I videoen ses derfor en række tilfældige danskere fra hele landet slå en tennisbold videre til den næste og så videre. Illusionen om, at alle disse mennesker spiller sammen fastholdes ved klipningen mellem de forskellige scener. 

Du kan se musikvideoen til "Torben Ulrich" i klippet herover.

Om musikvideoen siger bandet selv: "I denne video har vi ladet danskere af enhver art, etnicitet, politisk observans, alder og køn spille sammen i stedet for mod hinanden. Det handler ikke om at tabe eller vinde. Om dem eller os. Rød eller blå. EU eller exit. Men om at spille og lege sammen, om at slå flint og at turde gå efter det perfekte slag. Tænk hvis vi kunne bringe legen og æstetikken fra Torben Ulrichs boldspilds-filosofi ind i velfærds-Danmark; i politik, i parforholdet, på arbejdspladsen i musikken etc. Tænk hvis vi kunne forstå, at der også i nederlagene – de store som i 1864, og de små som vi alle løber ind i hver dag – er noget at lære. At tænke sig at en ledende politiker i dagens Danmark – hvor stillingskrigen er total, og alle ustandseligt taler om valg –  turde tabe et valg på at sige, hvad hun egentligt mente. Hun ville tabe så smukt, at hun ville jordskreds-vinde de næste mange valgkampe. Det er bare et tip til fri afbenyttelse."

Sangen findes på Folkeklubbens tredje album "Flå Flint!", der udkom den 26. august. Et album, der af GAFFAs anmelder Espen Strunk fik hele fem stjerner og med orderne: "(…) tredje album – hvor charmen og poesien i dén grad er intakt gennem ti nye sange".

Du kan læse anmeldelsen af "Slå Flint!" her.

 

Folkeklubben tager på turné

I forbindelse med albumudgivelsen tager Folkeklubben på efterårs/vinter-turné. Tourplanen ser således ud:

21. oktober: Tønder Kulturhus, Tønder (UDSOLGT)

22. oktober: Skive Theater, Skive

28. oktober: Musikhuset Posten, Odense

29. oktober: Gimle, Roskilde (FÅ BILLETTER)

4. november: Skråen, Aalborg (UDSOLGT - VENTELISTE)

5. november: Musikhuset Aarhus, Aarhus

11. november: Tobakken, Esbjerg

12. november: Fermaten, Herning

18. november: Store Vega, København (FÅ BILLETTER)

19. november: Stars, Vordingborg

25. november: Musikhuzet, Bornholm

Du kan købe billetter til koncerterne via de enkelte spillesteders hjemmeside.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA