x

Den legendariske Voyager Golden Record – der blev sendt ud i rummet i 1977 – genudgives

Den legendariske Voyager Golden Record – der blev sendt ud i rummet i 1977 – genudgives

The Voyager Golden Record blev afsendt af NASA med Voyager I og II tilbage i 1977. Formålet med den gyldne plades rejse ud i rummet var at oplyse eventuelle naboer om livet på planeten jorden. Derfor indeholdt The Voyager Golden Rocord jordens historie udtrykt i lyd og billeder.

Pladen indeholdt ikke kun det ypperste inden for musikkens verden, som for eksempel Bach, Beethoven, Blind Willie Johnson og Chuck Berry. Også hvalsang, trafikstøj og lyden af en grædende baby var at finde på den omfattende gennemgang af den menneskelig planet. I alt var der hilsner på mere end 55 meneskelige sprog og billeder fra hele verden til de potentielt eksisterende rumvæsner derude. 

Overraskende stor opbakning 

I august 2017 kan The Voyager Golden Record så fejre sit 40 års jubilæum. En kampagne på Kickstarter har forsøgt at samle ind til en genudgivelse af datidens værk med overraskende stor succes. Indsamlingen, der begyndte den 6. september, har allerede oversteget målet på 198.000 dollar med mere end tre gange, og pladen vil efter planen ligge klar til genudgivelse til jubilæet i august. 

The Voyager Golden Record blev opsendt som en hyldest til fysikkens store kræfter og det forunderlige liv på jorden. Genudgivelsen af projektet ønsker ligeledes at rejse spørgsmål om menneskets placering i universet og åbne for bevidstheden om, at fremtiden er i menneskehedens egne hænder. 

Du kan læse mere om The Voyager Golden Record og forudbestille den via Kickstarter.Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA