x

Ugens Topsify Track: Kaliber-rapper hylder venskabet sammen med Shaka Loveless

Ugens Topsify Track: Kaliber-rapper hylder venskabet sammen med Shaka Loveless

Kalibermedlem Livid debuterer som soloartist med singlen ”Mon Ami”. Med den nye sang hylder Livid og Shaka Loveless venskabet. Singlen er inspireret af Livids egne kammerater. En gruppe drenge, der har holdt sammen igennem livets op og nedture.

Venskabet i fokus

Solnedgang farvelægger himlen. Videoens droneskud fanger Livid sammen med en gruppe mænd oppe på byens tage i København.

”Kom flyv med mig” synger Shaka Loveless efterfulgt af Livids vokal, som siger: ”Mon ami, mon ami, mon ami, du er aldrig alene”. Med smil på læben og glimt i øjet udveksler fyrene på taget håndtegn og diverse skulderklap med hinanden.

Singlen ”Mon Ami”, som betyder ”Min Ven” på fransk, er ifølge Livid en hyldest til venskabet.  

”Sangen er skrevet som en hyldest til de relationer, som gør folk til dem, de er og som skaber folks fortid og giver folk håb for deres fremtid,” forklarer Livid aka. Jesper Livid Helles.

Sammen trods op- og nedture

Fyrene i musikvideoen er ikke udvalgt tilfældigt. Personerne i videoen er nemlig Livids egne mon amis:

”Vi er en gruppe drenge, der har stået ved hinanden igennem forskellige perioder i hinandens liv. Nu er vi blevet ældre. Mange af os har fået familie og ser ikke hinanden så tit. Men når vi ses, føltes det som om, at det var i går, at vi så hinanden sidst," lyder det fra Livid.

Trods problemer med kriminalitet og misbrug har vennegruppen holdt sammen. Selv har Livid mistet venner til gaden, da han i en længere periode levede et liv på kanten af loven. I dag er vennegruppen kommet igennem de hårde perioder. Her har en stærk loyalitet været midlet, der har bundet drengene sammen trods op- og nedture:

”Vi er en del af hinandens opture og hjælper hinanden igennem vores nedture. Den varme, der er, når vi ses, fortjener en hyldestsang,” siger Livid, der i videoen har valgt at skildre venskabet i et fugleperspektiv.

Shaka Loveless er også en ven

På debutnummeret ”Mon Ami” har Livid Shaka Loveless med som gæstesanger. Ifølge Livid er Shaka Loveless en sanger med lyrisk dybde, der formår at levere musik i kommercielle sammenhænge:

”Samarbejdet fungerede bare. Vi har en vildt fed kemi sammen både i videoen, i studiet og personligt. Han er også en ven,” lyder det fra Jesper Livid Helles.

Som noget nyt vælger Livid at synge om venskabet. En stemme, som man ikke tidligere har hørt hos Livid.

Livid er tidligere kendt som rapperen med de hurtige rim i gruppen Kaliber. Selvom det rappende firkløver i dag er gode venner, er gruppens musikproduktion sat på pause. En stilstand, der har ført Livid i andre retninger. Sangeren har blandt andet optrådt på Jimilian-sangen ”Mona Lisa”. Derudover har Livid været en del af Sleimans hit ”Bomaye”. Udover at være en del af diverse produktioner har Livid eksperimenteret med sangstemmen:

”Jeg lavede nogle numre i smug, hvor jeg sang. Her blev jeg langsomt bedre. Elementer af toner og akkorder giver en dimension af følelser, som man ikke kan sige med ord, ” forklarer Jesper Livid.

Netop følelserne er der skruet op for i sangen ”Mona Ami”, hvor Livid hylder venskabet og nære relationer. Hør nummeret her:

Hør hele ugens Topsify-playliste "Ny musik" her:

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA