x

Ny video: Yepha går halvnøgen rundt i New York

Ny video: Yepha går halvnøgen rundt i New York

Du husker sikkert rapperen Yepha fra douen UFO & Yepha. Tilbage i 2011 gik han solo, og i dag udkommer han med sin første single på eget selskab. Singlen har fået titlen EGO og er det første udspil fra en kommende ep med tilhørende musikvideoer. Yepha er i musikvideoen til EGO rejst til New York for at gå rundt i hvide boksershorts og orange morgenkåbe og rappe om sit eget og andres ego. Vi har taget en snak med den danske rapper om ego-hatten, den kommende ep og de hvide boksershorts. 
 
Se musikvideoen til EGO nedenfor.

I din nye video går du halvnøgen rundt i New Yorks gader. Hvad sker der? 

– Jeg hookede op med nogle gutter, som havde idéen til den her helt fucked up musikvideo. Instruktøren bag videoen ville gerne have, at jeg skulle slibe så meget ned som muligt og bare være mig. Så derfor står jeg i de her hvide boksershorts og morgenkåben og ligner en, der lige er stået op. Jeg har aldrig før lavet en video, der er så crazy som den her. Vi gik ind i en grocery store, hvor vi gerne ville skyde nogle af scenerne til EGO. Her vælter vi så rundt klokken 04 om natten uden overhovedet at have fået lov til at optage. Vi nåede lige at køre den igennem et par gange, inden det lød over højttaleren "this is not your living room". Så blev vi jaget ud. 

Singlen hedder EGO. Hvorfor?

– EGO handler om, hvor jeg står henne nu, i forhold til alle de år jeg har været i musikbranchen. Hvis der er noget, der står klart for mig, så er det, hvor meget mit ego har fyldt. Det har hele tiden handlet om, hvad jeg vil med min musik, og hvor jeg gerne vil hen. Det er først de senere år, det er gået op for mig, hvor meget man går glip af andre fede ting i livet, hvis man bare har ego-hatten på. Jeg håber, at det her track vil minde folk om, at de skal passe på, at det der ego ikke tager over for dem. 

Du snakker meget om ikke at lade sig styre af dit ego, men i din nye video mangler selvtilliden ikke ligefrem. Hvordan hænger det sammen?

– Jeg tror, videon skal ses som et billede på en eller anden form for psykose i et forsøg på at lægge egoet på hylden. Jeg har været igennem den her krise med, hvad jeg egentlig ville med min musik. Før i tiden har brugt rigtig meget tid på at definere mig selv i en eller anden retning, og hvis det ikke lykkes at være rapper på den eller den måde, så var det en fiasko. Nu er jeg nået frem at gøre det, jeg selv gerne vil, og jeg kan lave alle mulige forskellige slags numre. Numrene på den nye ep er også meget forskellige.

Du udgiver selv din kommende ep. Hvad er ambitionen med det? 

– Jeg tror, det vigtigste for mig er, at jeg har fundet en plan med det, jeg laver nu. Det er fedt at udgive alting selv, fordi jeg selv er herre over, hvordan det bliver. Jeg står med det fulde ansvar. Før lytttede jeg enormt meget til, hvad andre havde af idéer og meninger. På den måde kan det godt være svært at finde sig selv i det, man laver. Når alt hænger på mig, er der ikke rigtig noget, der kan gå dårligt. Hvis ikke den kommende ep bliver en kommiciel succes, kan den sagtens være en succes for mig alligevel.

Du rapper på en et anden måde en tidligere. Ligesom i stød. Hvad har inspireret dig til det? 

– Rapstilen har ændret sig rigtig meget. Dengang den her meget auto-tunede rap begyndte, syntes jeg, der var langt imellem de fede numre. Jeg tænkte "hvis det her er den nye rap, så kommer jeg ikke til at rappe mere". Jeg syntes, der var vildt meget dårligt. På det seneste er der heldigvis også kommet noget, der er fedt. Og jeg er da klart blevet inspireret af den nye rap, men forskellen er nok, at jeg har en mere personlig tekst. 

Se videoen til EGO:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA