x

Billedserie: Se alle årets bedste musikfotos

Billedserie: Se alle årets bedste musikfotos

Fang øjeblikket. Denne på en gang simple og svære opgave havde GAFFA stillet Skandinaviens bedste musikfotografer, og man må sige, at opgaven er blevet løst. Magiske øjeblikke er blevet foreviget af såvel professionelle fotografer som entusiastiske fritidsfotografer og indsendt til GAFFAs jury, der nu er blevet enige om et vinderbillede.

Vinderen af Skandinaviens Musikfoto blev svenske Grant Purdy, som har taget ovenstående billede. Billedet forestiller det svenske punkband Refuseds sanger Dennis Lyxzén møde en fan, mens de begge crowdsurfer over et intenst publikum under festivalen West Coast Riot Indoors på Trädgård’n i Göteborg i februar.

Fotografen Grant Purdy udtaler selv:

– For mig opstår de bedste koncertoplevelser først, når man river de traditionelle grænser mellem scene og publikum ned. Når de to smelter sammen til ét, så opstår de absolut bedste koncertøjeblikke. Det her billede af Dennis Lyxzén under en Refused-koncert på West Coast Riot Indoors i Göteborg er et sådant tilfælde. Det lykkedes mig at være på rette tid og sted med kameraet, selvom en del af mig nok hellere ville have været nede mellem publikum uden kamera.

Billedet blev udvalgt af juryen, som i år bestod af Tord Litleskare, Johan Lothsson og Peter Ramsdal, der er redaktører på henholdsvis GAFFA Norge, Sverige og Danmark.

Jurymedlem Peter Ramsdal begrunder juryens valg:

– Skandinaviens bedste musikfoto 2016 fanger det definitive møde mellem artist og fan. Det er, som om Dennis Lyxzén fra Refused venter på sin blåhårede ven oven på et bølgende publikumshav at strakte arme og mobiltelefoner. Alle blikke er rettet mod parret, hvilket skærper følelsen af, at det kan slutte når som helst. Som en cliffhanger.

Flere end 2.000 unikke musikbilleder har dystet om priserne til GAFFA Photo Award 2016, Skandinaviens største musikfotokonkurrence. Billederne er blevet indstillet inden for kategorierne Årets Livefoto, Publikumfoto, Portrætfoto, Feature og Instagram og selvfølgelig prisen over dem alle, Skandinaviens Musikfoto.

Ud over hovedprisen var der også vindere i de enkelte kategorier, Årets Livefoto, Publikumfoto, Portrætfoto og Feature, som blev vundet af henholdsvis Christian Hjorth, Kim Matthäi Leland, Asbjørn Rosenlund og Helle Arensbak for billeder af henholdsvis Reykjavikurdætur, metalfans på Roskilde. Bisse og Velvet Volume 

Se alle deres billeder sammen med de øvrige finalisters billeder på GAFFA.dk/photo. Vinderne offentliggøres ligeledes i GAFFAs oktobernummer, der udkommer fredag den 30. september.

Grant Purdy vinder foruden æren 5000 kroner.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA