x

Mundharpisten Mathias Heise vinder én af to Stjerneskudspriser uddelt af Kronprinsparret

Mundharpisten Mathias Heise vinder én af to Stjerneskudspriser uddelt af Kronprinsparret

Kronprinsparrets Stjernedryspriser går i år til musikeren Mathias Heise og tegnestuen Johansen Skovsted Arkitekter. 

Kronprinsparrets priser bliver uddelt den 8. oktober i Musikteatret i Holstebro, og to af vinderene er allerede offentliggjort. Den 23-årige mundharpist Mathias Heise og tegnestuen Johansen Skovsted Arkitekter er dette års vindere af de to Stjernedryspriser, der hvert år uddeles til talenter, der på særlig vis har gjort sig bemærket. 

Mathias Heise kom i 2015 som den første i Danmark ind på Rytmisk Musikkonservatorium med  mundharpe som hovedinstrument, og samme år vandt han DPAs komponistkonkurrence og prisen som Årets Nye Jazzstjerne. Heise er  desuden leder i to bands, nemlig Mathias Heise Quadrillion og Mathias Heise Kvintet. Førstnævnte inddrager den kromatiske mundharpe på fusionsjazzens scene og eksperimenterer derudover med spoken words, der optræder på flere af numrene på debutpladen Sudden Ascent fra 2015. Sidstnævnte band tager udgangspunkt i den mere traditionsrige jazz, med fokus på swing, improvisation og kommunikation. 

Foruden de to Stjernedryspriser uddeles yderligere to priser; Kronprinsparrets Kulturpris og Kronprinsparrets Sociale Pris. Vinderene af disse kategorier bliver først offentliggjort til showet.

Til showet vil det blandt andet være muligt at opleve prismodtageren Mathias Heise, Dúné, Saveus, Pernille Rosendahl, Karl William og det lokale dansekompagni Black Box Dance Company. Showets værter bliver Stéphanie Surrugue og Kåre Quist. Showet kan ses live på DR1 den 8. oktober fra klokken 21.

Herunder kan du høre Mathias Heise Quadrillions debutalbum "Sudden Ascent" fra 2015:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA