x

Dome of Visions er tilbage i Aarhus

Dome of Visions er tilbage i Aarhus

Den 4. oktober 2016 slog Dome of Visions igen dørene op med vand på begge sider yderst på Aarhus Havn. Mens efterårssolens gyldne stråler hamrede gennem vinduerne i den store glaskuppel, var hele byen inviteret til indvielse af, hvad der de næste to år skal huse forsamlingshus, mødested og kulturelt kraftværk under et og samme tag.

Sidste gang Dome Of Visions åndende aarhusiansk havneluft var tilbage i 2013, hvor stedet også husede utallige kulturelle eksperimenter, møder og begivenheder. Efter tre år under andre himmelstrøg står Dome of Visions nu igen i Aarhus Havn i en ny og forbedret 3.0-version klar til at afprøve bæredygtighed i både materiel og kulturel forstand.

Stor interesse fra musikere og bands

Selvom Dome of Visions ikke kun er tiltænkt som spillested, lægger kuratorisk assistent Silje Marie Schjødt ikke skjul på, at der er rigtig stor interesse fra bands, der gerne vil bruge Dome of Visions som koncert-venue:

”Dome of Visions kommer til at huse alle mulige kulturelle begivenheder, men helt sikkert også en masse koncerter. Vi synes, det er rigtig fedt, hvis musikere har lyst til at gå ind og arbejde sammen med for eksempel billedkunstnere, dansere eller andre visuelle artister. Vi forsøger at skabe dialog mellem kunstarter, så de sammen kan udvikle noget unikt,” fortæller hun under den smukke efterårsindvielse af Dome of Visions.

Alle genrer er velkomne

Under indvielsesdagen lagde mange nysgerrige aarhusianere vejen forbi byens nye forsamlingshus og kulturelle smeltedigel for at se det specielle rum indefra. De mange planter og træer fik rosende ord med på vejen. Også som koncert-venue blev Dome of Visions prøvet af på indvielsesdagen, hvor både reggae-funk-bandet Total Hip Replacement og den elektroniske duo Yasmin spillede koncerter i den store kuppel.

Dome of Visions' program bliver sammensat på en lidt anden måde end på mange andre kulturelle venues og spillesteder. ”Vi har ikke selv indflydelse på, hvem der kommer og spiller, ligesom de har på traditionelle spillesteder. Vi har ingen musikalsk profil. Det vigtigt for os, at det er initiativtagerne selv, der henvender sig til Dome of Visions, fordi de gerne vil udfordre og eksperimentere med Domen som eksempelvis koncertrum”, fortæller Silje Marie Schjødt.

Bands med bæredygtig agenda

Som udgangspunkt er det altid gratis at låne Dome of Visions, så længe arrangementet holdes åbent for alle. Alle kan få lov at låne kuplen, så længe de passer ind under Dome of Visions tregrenede profil om byudvikling, bæredygtighed og sanselighed. ”Koncerterne i Domen falder ofte ind under sanselighedsbegrebet”, fortæller Silje Marie Schjødt og fortsætter:

”De bands, der vælger at lave noget hos os, har ofte en mission om at udvide koncertbegrebet. De vil gerne eksperimentere. Og det er jo netop i eksperimentet, at den kulturelle bæredygtighed kommer på banen. Som band fornyer du dig selv, hvis du får mulighed for at prøve nogle muligheder af. Det inspirerer til at skabe ny musik i fremtiden.” 

Noget for enhver smag

Selve koncertafviklingen på Dome of Visions er bands dog selv herre over, så længe den overordnende vision resonerer med idéen bag Dome of Visions. Og det er da også en bred vifte af forskellige kulturelle events, publikum på Dome of Visions kan se frem til.

”Her kommer til at være en meget bred kulturel profil over de næste to år, med arrangementer og koncerter, der rammer noget for enhver smag,” fortæller Silje Marie Schjødt, der på åbningsdagen ikke har andet end forhåbninger til, at Dome of Visions vil skabe et liv nede på havnen, som er inspirerende at være i og giver folk idéer og lyst til selv at at skabe.

Dome of Visions åbnede den 4. oktober og er opført i et samarbejde mellem entreprenør-virksomheden NCC og Aarhus Kommune. Du kan følge med i kommende koncerter og andre kulturelle begivenheder på Dome of Visions' hjemmeside

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA