x

Placebo deler hidtil uset video til nummeret "Every You Every Me"


I anledningen af Placebos 20 år lange karriere udgiver gruppen en samling af deres bedste numre i dag. Derudover har de delt en alternativ udgave af musikvideoen til "Every You Every Me".

Placebo blev dannet i 1994 af den engelske forsanger og guitarist Brian Molko og den svenske guitarist/bassist Stefan Olsdal. Gruppen har haft forskellige konstellationer i løbet af årene, dog stadig med de to herrer i spidsen.

Nummeret "Ever You Every Me" var tredjesinglen fra bandets andet, storsælgende album "Without You I’m Nothing" fra 1998. Den første officielle musikvideo bestod af klip, som blev optaget i løbet af gruppens daværende verdensturné. Den "nye" musikvideo fremviser Brian Molko lege med sin androgynitet og resten af bandet spille i et casino, inden tingene går helt galt.

På "Without You I’m Nothing" samarbejdede Placebo også med David Bowie på nummeret af samme navn, og gruppen bevarede en tæt kontakt til den ikoniske musikstjerne indtil hans død. Om forholdet til Bowie har Brian Molko udtalt:

"At tilbringe fem år i astronautens kredsløb, The Thin White Duke, den uforlignelige David Bowie – og at lære så meget fra ham, mens vi stadig var babyer – var et ret vigtigt skridt. Han var den første person, der talte med mig om kunst, musik, litteratur og egentlig bare livet", skriver NME.

Placebo debuterede i 1996 med deres selvbetitlede lp og udgav deres syvende og seneste album "Loud Like Love" i 2013, hvor GAFFAs Kristian Petersen skrev blandt andet:

"Lidt af fordums kant, sex og skarphed er filet af, og der fokuseres på de storladne og stadionvenlige rocknumre og de klaverdrevne, roligere tracks. Titelnummeret er i den kontekst fuldstændig sikkert og i skabet, som skåret efter skabelon. Musikken er, logisk nok, stadig bygget op om Brian Molkos nasale stemme og skarpe diktion, der nu gennem snart 20 år har tegnet bandet. Han evner stadig at pode numrene med en angst og sleazy energi som få." Læs hele anmeldelsen her.

I forbindelse med 20 års jubilæet for albummet udgiver Placebo samlingen "A Place For Us To Dream – 20 Years Of Placebo" i vinyludgave, som inkluderer gruppens største hits. Derudover vil man modtage en 24-siders bog, som indeholder hidtil usete billeder, som er udvalgt af Brian Molko og Stefan Olsdal igennem deres 20 år lange karriere. Bokssættet kan bestilles fra i dag.

Denne uge indledte Placebo deres verdensturné, hvor de blandt andet debuterede deres nye single "Jesus’ Son" live, ligesom de fremførte det kendte nummer ”Pure Morning” for første gang i næsten et årti.

Placebo gæster Train, Aarhus den 13. oktober og Store Vega, København den 14. oktober. Begge koncerter er udsolgt.

I 2015 spillede Placebo til NorthSide, hvor de - trods en ekstremt regnfuld aften – formåede at give en imponerende koncert, som GAFFAs Kristoffer Veirum kvitterede med fem flotte stjerner. Læs anmeldelsen her.

Hvis du ikke har nået at få billetter til koncerten, kan den nye, gamle musikvideo forhåbentlig fungere som en lille plaster på såret. Se den ovenfor.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA