x

Martin Hall som nazist

Martin Hall som nazist

Multikunstneren Martin Hall kan nu skrive endnu en stillingsbetegnelse på sit omfattende cv, der i forvejen inkluderer meritter som sanger, sangskriver, multiinstrumentalist, komponist, forfatter, bladudgiver, klumme- og essayskribent (senest i oktober måneds netop udsendte Klub GAFFA-tillæg om Sex Pistols) og performance- og installationskunstner.

Hall får nemlig sin debut som filmskuespiller i Ole Christian Madsens kommende storfilm, ”Flammen og Citronen”. Filmen skulle ifølge Hall selv være den dyreste dansksprogede produktion nogensinde med et samlet budget på omkring 50 millioner.

Filmen handler om modstandsbevægelsens kamp under besættelsen med fokus på likvideringerne af kollaboratører og stikkere. Den fortæller den sande historie om de to modstandsfolk Flammen (Bent Faurschou Hviid) og Citronen (Jørgen Haagen Schmith), der i filmen spilles af henholdsvis Thure Lindhardt og Mads Mikkelsen.

Halls filmdebut er en kort, nærmest cameo-agtig gæsteoptræden. Måske ikke helt overraskende for folk med kendskab til Halls forkærlighed for bizarre karakterer spiller han i filmen, hvad han på sin hjemmeside beskriver som ”en depraveret, nazi-venlig personage med en stærk hang til natlige udskejelser.” Hvad der overgår denne skæbne i filmen, står ifølge Hall hen i det uvisse, men sekvensen skulle efter sigende være ganske dramatisk.

Om sin rolle siger Martin Hall selv til GAFFA.dk:
– Jeg tror, folk, der kan lide mig, vil nyde ironien i min rolle. Og dem, der hader mig, kan så nyde at se den voldsomme skæbne, der overgår min rolle. Der er nok nogle, der vil se episoden igen og igen, når dvd’en kommer.

Hvordan er du havnet i netop den rolle? Har du selv kontaktet instruktøren, eller er du blevet headhuntet?
– Vedrørende rollen ledte man efter sigende efter “en aristokratisk udseende, nogleogfyrreårig mandlig karakter, der gerne skulle kunne udvise et arrogant sindelag” ... eller det er nogenlunde sådan, jeg har hørt det genfortalt. Herefter blev manuskriptforfatter og instruktør enige om at spørge mig ... så ja, det er vel betegnelsen for at blive headhuntet, ikke sandt? Det var i al fald ikke en rolle, jeg selv søgte – omvendt er det svært at sige nej til med den “job-beskrivelse”, griner Martin Hall.

Instruktøren Ole Christian Madsen har blandt andet lavet filmene ”En Kærlighedshistorie”, ”Prag” og ”Nordkraft” samt tv-serien ”Edderkoppen” og flere afsnit af både ”Taxa” og ”Rejseholdet”.
Filmen forventes at få premiere i enten februar eller marts 2008.

Martin Hall er i øvrigt også – som tidligere nævnt på GAFFA.dk – aktuel 5. november med det omfattende bokssæt ”Catalogue – Martin Hall 1980-2007”, et femdobbelt cd-sæt med tilhørende dvd, der rummer en lang række af Halls mest markante numre fra hans indtil videre 27 år lange karriere som musiker. Fra dyster post-punk i Ballet Mécanique over mere eller mindre eksperimenterende pop og rock til instrumentalkompositioner, remixes og liveoptagelser – i alt 81 numre foruden 15 numre på dvd’en.

Martin Halls hjemmeside


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA