x

Ny musikvideo fra AndyOp sætter fokus på moderne kønsroller

Ny musikvideo fra AndyOp sætter fokus på moderne kønsroller

Den danske rapper AndyOp har netop udgivet singlen "Business Mama" på samme dag, som ep’en "Små Skridt" også er udsendt. Singlen findes selvsagt på ep’en, der foruden førstesinglen indeholder tre andre sange. 

AndyOp er særlig kendt for at skrive samfundsrelevante tekster, og den nye single er ingen undtagelse. I musikvideoen ser vi AndyOp i rollen som hjemmegående far, der ordner alt det praktiske, mens hans kone er på arbejde og ikke har tid til meget andet. Endeligt falder hun i søvn på sofaen, mens manden i filmen havde forberedt noget langt mere romantisk. Manden i filmen virker dog på ingen måder utilfreds med rollefordelingen, og hvorvidt dette afspejler nutidens samfund skal være usagt, men det strider i hvert fald imod en række rap-normer, der ellers ses i netop denne kontekst. 

Du kan se videoen i klippet herunder.

Ep’en "Små Skridt" er kommet på gaden i dag og tager udgangspunkt i fire historier, der alle har haft en betydning for AndyOps voksenliv. Rappen og teksterne er derfor opbygget ud fra personlige erfaringer, og kredser fast om en moderne og elektronisk lyd. "Små Skridt" er produceret af det dansk/amerikanske producerteam Teenage Love.

AndyOp, der i øvrigt er gift med den tidligere sundhedsminister og nuværende socialdemokratiske folketingsmedlem Astrid Krag, udgav debutalbummet "Nærmest Perfekt" tilbage i 2008, efterfølgeren "Herfra" i 2013, og nu er AndyOp altså yderst aktuel med ep’en "Små Skridt".


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA