x

Morningside Records starter underselskab

Morningside Records starter underselskab

Det danske uafhængige pladeselskab Morningside Records, kendt for navne som Figurines, Under Byen, Oh No Ono, Speaker Bite Me, Jomi Massage, Larsen And Furious Jane og mange flere, har indgået et samarbejde med svenske Labrador Records.

Labrador Records er et svensk uafhængigt pladeselskab, der har over 100 udgivelser på samvittigheden. Heriblandt svenske bands som Sambassadeur (billedet), Radio Dept., Suburban Kids With Biblical Names, The Legends, [ingenting], Club 8, The Mary Onettes, Acid House Kings og mange flere. Med andre ord er Labrador Records et af de absolut førende mærker, hvis man kan lide svensk indie-pop.

Labrador henvendte sig for efterhånden et stykke tid siden til Morningside Records for at finde en samarbejdspartner for udgivelsen af deres katalog i Danmark. Morningside Records arbejder dog, ligesom Labrador i øvrigt gør det, udelukkende med nationale artister, så derfor lod det sig ikke umiddelbart gøre. Men som fans af en god portion af labradorens udgivelser var det svært at sige nej for Morningside – og der måtte findes en god løsning. Derfor har Morningside foretaget et lille sidespring i form af side-, eller om man vil, underselskabet Label Me Lucky, der altså vil udgive Labradors plader i Danmark.

Første frugt af samarbejdet er, at Sambassadeurs album “Migration” nu bliver tilgængeligt i Danmark. Det sker den 5. november. Om der kommer flere plader fra Label Me Lucky, er dog endnu uvist. Som Morningside lidt kryptisk skriver det i en pressemeddelelse: ”Vi håber, at heldet er med os, og at labradoren kommer til at logre med halen. Trofasthed er ikke nødvendigvis en del af programerklæringen for Label Me Lucky.”

Kendere af Morningside Records vil i øvrigt vide, at selskabet faktisk engang i dets unge år, i begyndelsen af årtusindet, har distribueret et andet svensk band, nemlig David And The Citizens. Men det er altså en saga blot.

Label Me Luckys hjemmeside

Sambassadeur på MySpace


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA