x

Vandt du Biz Markie med flere?

Vandt du Biz Markie med flere?

Er du til hiphop, må du hellere tage til Amager den 25. oktober kl. 19, for da går dørene op for det, der fra arrangørens side beskrives som intet mindre end "en af de største rap-oplevelser, der nogensinde er præsenteret på dansk grund". Det kan man så altid diskutere, men stort er det da i hvert fald – og du kunne vinde billetter!

Hovednavnet er en i alle ordets betydninger veritabel sværvægter inden for amerikansk old-school-hiphop. Nemlig Biz Markie, der har gjort sig som både rapper, human beat boxer og dj. Han lagde ud i i midten af 80’erne i Juice Crew med blandt andre Big Daddy Kane og har som solist haft hits som "Just A Friend" og "Make The Music".

De fire øvrige navne er også alle amerikanske, og de tæller Canibus, K-Solo, MURS og Joell Ortiz. Billetterne koster 295 kr. + gebyr ved køb gennem BilletNet eller 320 kr. i døren. Men du kan jo også satse på at være en af de heldige, der hver vinder to billetter. Læs mere nedenfor, men først lidt om de fem optrædende:

Biz Markie
Den selverklærede clown prince of hiphop har som rapper, human beat boxer og dj haft en enestående karriere. Fra starten i det legendariske Juice Crew sammen med bl.a. Big Daddy Kane, til humoristiske solohits som ”Just A Friend”, og ”Make The Music” og til hans status i dag som et absolut ikon inden for hiphopgenren, og langt ud over den. Rolling Stones (!) samplede eksempelvis hans stemme på deres 1997-single ”Anybody Seen My Baby”?.

Canibus
Canibus er kendt for hardcore battlerap. Med et imponerende ordforråd og en aggressiv levering kan han ifølge arrangørerne Scratch Entertainment nærmest bogstaveligt rappe i dagevis uden at fortrække en mine. Canibus er kendt for hits som ”2. Round K.O.”, “How We Roll ” og “2000 B.C.”.

K-Solo
K-Solo var den første rapper fra EPMD’s Hit Squad, der bl.a. talte Redman og Das EFX, der fik succes. Med sin markante rimteknik, hvor han ofte stavede ordene, blev han i starten af 90’erne kendt og respekteret som The Letterman.

MURS
MURS fra Californien repræsenterer et crew, der kalder sig Living Legends og er kendt for at variere sin stil som en kamæleon. Han har for eksempelvis både udgivet plader på El-P’s indieselskab Def Jux og lavet alternativ rap med Slug fra Atmosphere i duoen Felt. MURS er også kendt for samarbejdet med produceren 9th Wonder på ”3:16 – the 9th edition”.

Joell Ortiz
Joell Ortiz er et ret ubeskrevet blad inden for hiphop. Han er dog allerede sammenlignet med den afdøde legende Big Punisher og har fået en kontrakt på Aftermath-pladeselskabet, hvor Dr. Dre vil stå for store dele af produktionen af hans næste album. Rapperen fra Brooklyn har pt. albummet ”The Brick Bodega Chronicles” ude.

Du kunne være en af de heldige, der hver vinder to billetter til dette hiphop-brag. Alt, du skulle gøre, var at svare rigtigt på følgende spørgsmål. Og svaret er: Yo Gabba Gabba.

De heldige vindere, der har fået besked, er som følger:
Max Cotto
2500 Valby

Alice Broeng Andersen
2450 København SV

Yasin Bilgic
2620 Albertslund

Biz Markies hjemmeside


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA