x

Støttekoncert for AIDS-fondet

Støttekoncert for AIDS-fondet

Foto: Søren Solkær Starbird

Under titlen Musik mod Aids sætter en række markante danske musikere fokus på den globale aids-epidemi. Støttekoncerten finder sted i Store Vega i København den 12. januar 2008 og er til fordel for AIDS-Fondets lokale iværksætterprojekt i Nairobi, som hjælper fattige kvinder ud af prostitution ved hjælp af mikrolån og rådgivning. Blandt de optrædende er Tina Dickow (billedet), Gypsies, The Blue Van og dj Turkman Souljah.

Initiativet til støttekoncerten kommer fra musikmiljøet selv, og ifølge arrangørerne bliver der ikke tale om et støtteshow af den vanlige, overgearede tv-slags. Der er tværtimod tale om ”en helstøbt, down-to-earth koncertoplevelse”, hvor alle indtægterne går til kvindernes kamp mod aids og fattigdom.

– Vi glæder os til at slå et slag for de her kvinder. De kæmper en ulige kamp for at få deres drømme til at gå i opfyldelse. Og det er deres fantastiske ildhu og tro på noget bedre, som vi støtter med Musik mod Aids, siger forsanger i bandet Gypsies, Shaka Loveless.

Billetten koster 250 kroner og fungerer som lånebevis. To billetter finansierer ét mikrolån og betyder, at én kvinde i Nairobis slumkvarter Korogocho får mulighed for at starte egen virksomhed. Det giver hende mulighed for at forsørge sig selv og sine børn og dermed gøre sig fri af ekstrem fattigdom og risiko for hiv og aids, oplyser AIDS-fondet.

Men hvorfor ikke bare give alle indtægterne til kvindeprojektet, i stedet for at gøre det til mikrolån – for det er vel ikke sådan, at billetkøberne får pengene tilbage om et par år, når de berørte kvinder er kommet ud af prostitution? Vi spurgte koordinator Anja Linnet.

– Det er for at gøre det hele så konkret som muligt. Når man giver et mikrolån, og pengene så er kommet tilbage igen, så kan man give pengene videre til den næste. Så hvis der bliver udsolgt på Store Vega, det vil sige 1500 solgte billetter, så kan vi hjælpe 750 kvinder med mikrolån, når to billetter giver ét mikrolån.

Vi skal lige minde om, at mikrolån er små lån til fattige i den tredje verden, som ikke kan opnå almindelige banklån. Konceptet er udtænkt af økonomen Muhammad Yunus, der i 2006 modtog Nobels Fredspris for idéen.

Det endelige program til koncerten bliver offentliggjort på http://www.aidsfondet.dk på World AIDS Day, d. 1. december, hvor også billetsalget åbnes på Billetlugen.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA