x

Amy Macdonald til Danmark

Amy Macdonald til Danmark

Fredag den 10. marts 2017 kan du opleve den skotske sangerinde og sangskriver Amy Macdonald på dansk grund, når hun gæster Store Vega i København.

Amy Elizabeth Macdonald lærte sig selv at spille guitar som barn og begyndte allerede tidligt at skrive sange. Som 15-årig optrådte hun på barer og caféer rundt omkring i Glasgow, og fire år senere brød hun igennem med debutalbummet "This Is The Life", som lå på førstepladsen over mest solgte album i Danmark tilbage i 2007. Singlen af samme navn blev et hit og lå på førstepladsen i ti lande. Hendes efterfølgende album, "A Curious Thing" fra 2010 og "Life In A Beautiful Light" fra 2012, høstede ligeledes en del succes.

Den skotske sangerinde er snart klar med sit fjerde pladeudspil, når hun udgiver albummet "Under Stars" den 17. februar 2017. I forbindelse med pladeudgivelsen vil Amy Macdonald tage på en omfattende turné i England, såvel som et besøg i København. Det kommende album er produceret af Cam Blackwood og My Riot, der tidligere har arbejdet med navne som Florence + The Machine, Birdy, George Ezra og London Grammar.

Om det nye album har Amy Macdonald udtalt:

"Det har været omkring to år undervejs, hvilket er lang tid. Tidligere skulle tingene ske hurtigt, men nu hvor albummet er færdigt, er jeg glad for, at jeg tog mig tid til det – det har fået al den kærlighed, det fortjener."

Amy Macdonald spillede til Danmarks Smukkeste Festival i 2010, hvor GAFFAs anmelder Ole Rosenstand Svidt kvitterede med fire stjerner og ordene:

"Macdonalds stemme stod stærkt i lydbilledet, og hendes fem musikere gjorde et glimrende arbejde, men højdepunktet var faktisk den ene sang, Amy Macdonald gav alene på scenen med sin guitar - nemlig Bruce Springsteens klassiker "Born To Run". Her stod det virkelig klart, at Amy Macdonalds stemme er noget ud over det sædvanlige." Hele anmeldelsen kan læses her.

Billetsalget starter fredag den 2. december kl. 11.00.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA