Satirisk sangskrivers kærlighedserklæring til transportminister Ole Birk Olesen hitter viralt

Satirisk sangskrivers kærlighedserklæring til transportminister Ole Birk Olesen hitter viralt

I sidste uge skabte den nybagte transportminister Ole Birk Olesen fra Liberal Alliance en del debat på grund af et meget kvindekritisk indlæg, han skrev tilbage i 2010 på bloggen Vox Liberalis. Her skrev han blandt andet, at kvindekønnet er tryghedsnarkomaner, som ikke ejer hverken moral eller ære. Olesen har senere over for Politiken lagt en vis afstand til sit indlæg uden decideret at trække sine udtalelser tilbage.

Udtalelserne fra 2010 har nu fået den satiriske sanger og sangskriver Karina Willumsen til at skrive en sarkastisk kærlighedssang til Olesen. En sang, som er indspillet i Politikens studie og hen over weekenden er blevet et viralt hit, der er blevet delt mere end 1200 gange fra Politikens Facebook-side. Karina Willumsen har også fremført nummeret i Go' Morgen Danmark på TV2 lørdag morgen.

Sangen hedder "Jeg anklager Amor" og rummer blandt andet følgende linjer:

"Jeg anklager Amor og hans berygtede pil

Jeg anklager Ole for hans charmerende Ole-Birk-Ole smil

Jeg har brug for en wing-man – måske Simon-Emil?

for at få fingre i Ole og Oles nye minister-auto-bil"

 

Senere i nummeret lyder det blandt andet:

"Han sidder på borgens mest sexede mandat

Og han er manden bag det smukkeste citat:

'Jeg anklager kvinder for grundlæggende at være uden moral og ære.

Jeg anklager kvinder for af samme grund at være ude af stand til at opbygge og opretholde en levedygtig menneskelig civilisation.'"

Se videoen her.

Det er ikke første gang, Karina Willumsen på satirisk vis erklærer sin kærlighed til et medlem af Liberal Alliance. I februar 2016 skrev hun den satiriske kærlighedssang ”Min genetik og mig” live i Radio 24syv som en kærlighedserklæring til Joachim B. Olsen. Kærlighedserklæringen kom oven på Joachim B. Olsens udtalelser om, at at kvinder var mere genetisk betinget til at gå hjemme og passe børn end mænd.

Joachim B. Olsen svarede dog ikke på Karina Willumsens tilnærmelser, og nu har hun så kastet sin kærlighed på Ole Birk Olesen.

Karina Willumsen udgav i april sit debutalbum ”Sociale Rekvisitter”, der indeholder en samling politiske, satiriske sange. I september vandt hun forfatteren og feministen Suzanne Gieses mindelegat på 25.000 kr.  


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA