Nyhed

Se pap-robot gå på bar i flot video fra den danske folkrockduo Some Speak of the Future

Sangen "Ashes" byder på smukke vokalharmonier, og der er mere musik på vej

Den danske duo Some Speak of the Future er klar med en video til deres sang "Ashes". I den flotte og fantasifulde video ser man en paprobot gå frit omkring og blandt andet gå på bar, dog uden at komme i kontakt med nogen – og videoen byder på en markant drejning til slut. Videoen handler ifølge bandet om, hvordan man af og til kommer til at distancere sig fra verden og andre mennesker, så man risikerer at ende ensom for sig selv. 

Se videoen ved at klikke på billedet ovenfor.


Some Speak of the Future består af de to sangere Astrid Myrup og Lauritz Carlsen, hvis forkærlighed for melodier og vokalharmonier træder tydeligt frem i blandt andet "Ashes".



Musikken er inspireret af både 70'er-folkrockbands med fokus på vokalharmonier – eksempelvis Fleetwood Mac, The Band og Crosby, Stills, Nash & Young – men også nyere kunstnere som The Civil Wars, Low, Arcade Fire og First Aid Kit. Guitarerne – både akustisk og elektrisk – spilles af Lauritz Carlsen og lægger grunden i lydbilledet, ofte suppleret af rytmegruppe, mandolin, mundharpe og keys. Gruppen har netop udsendt ep'en "The Low Tide", hvorfra "Ashes" stammer, og duoen lover mere musik inden længe

I forbindelse med færdiggørelsen af de indspillede numre fik bandets producer Mads Kamstrup kontakt til den britiske producer Peter Henderson, der blandt andet indspillede og vandt en amerikansk Grammy for Supertramps ”Breakfast in America” fra 1979 og har arbejdet med kunstnere som Paul McCartney, Kate Bush og Frank Zappa. Henderson var begejstret for musikken og kom til København i flere omgange for at mikse de indtil videre 13 numre sammen med Mads Kamstrup. 


Bandet beskriver processen således:

"Efter at have tilbragt måneder med præproduktion, arrangement og indspilning af numrene sendte vi nogle numre til miks. Det havde hele tiden været meningen, at vi ville have en anden end vores producer Mads til at mikse for at få nye ører på, der ikke havde været involveret i hele processen, og som kunne tilføje et nyt perspektiv til musikken. Selvom miksene var fine, var vi ikke tilfredse – det føltes ikke helt rigtigt. De følelser og det arbejde, vi havde lagt i indspilningerne, kom ikke rigtigt ud af højttalerne."


"Mads tog kontakt til Peter Henderson, som han havde mødt flere år forinden. De to havde siden talt om muligheden for at arbejde sammen, hvis det rigtige projekt opstod. Vi føler os afsindigt heldige, at de begge anså vores musik for at være netop det projekt. Peter var med det samme hooked på musikken og kom til København flere gange for at tilbringe over en måned sammenlagt på at mikse de foreløbigt 13 numre, som vi udgiver i 2016 og første halvdel af 2017. Nogle af numrene brugte de to flere dage på – for at få den helt rigtige fornemmelse frem. Ud over at være en utroligt omgængelig og gavmild person forstod Peter Henderson med det samme præcis, hvad vores musik har brug for, og hvilke musikalske idealer vi stræber efter. Hans musikalitet og kæmpe erfaring har bragt lige det frem i musikken, som vi knapt turde håbe på at opnå. Vi er ovenud tilfredse med resultatet og glæder os til at udgive det."

Tilbage i 2011 udgav Some Speak of the Future ep'en "Fall/Run", som GAFFAs anmelder Erik Barkman tildelte fire stjerner og blandt andet skrev følgende om: "Astrid Myrup og Lauritz Carlsen klæder hinanden forbilledligt som sangere, og multiinstrumentalist Carlsen arrangerer sangene med sikker hånd, hverken for meget eller for lidt." Læs hele anmeldelsen her.

 

ANNONCE