Vegas Udvalgte er klar med seks navne, spillestedet spår et gennembrud i 2017 – spiller også i Aarhus

Vegas Udvalgte er klar med seks navne, spillestedet spår et gennembrud i 2017 – spiller også i Aarhus

Vega præsenterer for syvende år i træk Vegas Udvalgte. En stribe artister, som spillestedet betragter som det bedste fra det danske vækstlag lige nu. De seks artister, spillestedet vurderer kommer til at fylde din radio og de danske scener det kommende år. Årets udvalgte er School of X, Emil Kruse, Irah, DAVID44, Slowes og Nanna.B, og det hele finder sted 27. januar. Som noget helt nyt spiller de samme seks kunstnere også på Train i Aarhus dagen før, altså den 26. januar, i et samarbejde med Train.

Vegas Udvalgte har tidligere præsenteret navne som CHINAH, MØ, Ulige Numre, Kwamie Liv, Anya, Karl William og Rangleklods, der efterfølgende har slået igennem på den danske og i visse tilfælde også internationale musikscene.

Lidt mere om de seks nye navne:

School of X – Drømmende synthpop


MØ, Major Lazer, Reptile Youth og Soleima er nogle af de musikere, der nyder godt af Rasmus Littauers talenter som musiker og trommeslager. Han har i mange år komponeret, skrevet og produceret, både alene og i bands, og nu har han for alvor taget fat på soloprojektet School of X. Den første single “Las Vegas” blev udsendt tidligere på året og rummer melankolske synthflader, eftertænksom tekst og karakteristisk saxofon.Emil Kruse - Urban hiphop med fokus på det gode omkvæd

Emil Kruse har i flere forskellige konstellationer udgivet musik, blandt andet i grimeduoen Sleng, som hyldede hjemstavnspoeten Dan Turèll og den fælles hjemby Vangede. Som soloartist under eget navn fokuserer Emil Kruse nu på mere urban hiphop med fokus på det gode omkvæd. Emil Kruse vandt i foråret SpinnUp Legatet uddelt af Universal Music og udgav i efteråret ep’en "Slumromantiker", hvorfra singlerne ”Hver dag” og ”Alt For Længe” er kommet i rotation på P3.Irah – Storladen indiepop

Den københavnske trio Irah (billedet) skaber deres alternative pop, som finder inspiration i alt fra traditionel ceremoni-musik til moderne sangskrivning. Gruppen har blandt andet gjort sig bemærket med singlerne ”Fast Travelling” og ”Mirroring” fra ep’en "Into Dimensions", der er blevet spillet flittigt på P6 Beat. Forsanger Stine Grøns sfæriske sirenevokal er i fokus i lydbilledet akkompagneret af bandkollegaernes intense synths og trommer.

DAVID44 – Tunge beats og electropop


Islandskfødte David Olafsson skaber bag kunstnernavnet DAVID44 melodiøs electropop med tunge housebeats. Førstesinglen ”Talk” handler om turde give slip og lade tingene gå sin gang. I videoen er sangeren tilbage på Island, hvor han kidnapper sig selv til en selvindsigtstur i det smukke landskab. Andensinglen ”Run” beskæftiger sig også med livets store valg om at begive sig ud i det ukendte. Begge singler har været i rotation hos P3.

Slowes – Pop møder drømmende chill wave


Duoen Slowes, Jack Kilburn (vokal) og Anders Hamann (trommer), har siden 2015 skabt deres særlige blanding af organisk, psykedelisk pop og drømmende chill wave. Singlen ”I Need You” har fået over 95.000 afspilninger på Soundcloud og er blevet spillet på BBCs Radio 1 og 6. I Danmark er de i rotation på P6 Beat og er også blevet spillet på P3.

Nanna.B – R&b, soul og electro


Nanna.B's miks af r&b, soul og electro har tiltrukket sig opmærksomhed i Los Angeles og sikret sangerinden en kontrakt med rapperen Anderson .Paak og hans managers label Powered by XYion. I 2016 udgav Nanna.B den selvproducerede ep "LAPIS", som er en hyldest til kvindeligheden. "LAPIS" er forløberen for et kommende album, som bl.a. Anderson .Paak og Mndsgn hjælper til med at producere.

Billetsalget er i gang.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA