x

Copenhagen Jazz Festival annoncerer de første navne, blandt andre Herbie Hancock

Copenhagen Jazz Festival annoncerer de første navne, blandt andre Herbie Hancock

Copenhagen Jazz Festival har netop offentliggjort de to første navne til 2017, nemlig den amerikanske pianist og keyboardspiller Herbie Hancock og den britiske sanger, pianist og komponist Jamie Cullum. Billetsalget starter mandag den 19. december.

Den 39. udgave af Copenhagen Jazz Festival finder sted på mere end 100 spillesteder den 7.-16. juli 2017. 

Herbie Hancock, torsdag den 13. juli, kl. 20.00 i DR Koncerthuset, Koncertsalen
 
Amerikanske Herbie Hancock, født 1940, har haft enorm indflydelse på krydsfeltet mellem akustisk og elektronisk jazz, hiphop og r&b. Han er i konstant arbejde med nye yngre musikere. For tiden er han i studiet med saxofonist og hiphop-producer Terrace Martin, der har arbejdet med Snoop Dogg og på Kendrick Lamars banebrydende album “To Pimp a Butterfly”.

Hancock gjorde sig blandt andet bemærket i 1963, hvor han som ganske ung blev en del af Miles Davis’ anden kvintet og samtidig udgav musik i eget navn på det hæderkronede selskab Blue Note. Han havde i 70'erne og 80'erne en elektrisk periode med plader som "Mwandishi", "The Headhunters" og "Future Shock" og har i dette årtusinde fået stor opmærksomhed for hyldestalbummet “River: The Joni Letters”, som i 2008 vandt Grammy for Album of the Year som det kun andet jazzalbum nogensinde.

Ikke siden Copenhagen Jazz Festival 2010 i Operaen har Herbie Hancock præsenteret fuldt band i København. Line-uppen til Herbie Hancocks europæiske turné i 2017 er endnu ikke fastlagt.

Jamie Cullum, søndag den 16. juli, kl. 20.00 i DR Koncerthuset, Koncertsalen

Den engelske sanger, sangskriver og pianist Jamie Cullum, født 1979, er en af dette århundredes bedst sælgende croonere på tværs af pop, jazz og big band-musik. Med stor respekt for jazztraditionen og personlige fortolkninger af moderne klassikere er han blevet en arvtager til legender som Frank Sinatra og Tony Bennett.

Da han i 2003 udgav gennembrudsalbummet “Twentysomething” med en blanding af jazzstandards, fortolkninger af rocksange af Jimi Hendrix og Jeff Buckley og egne numre, blev han hurtigt den bedst sælgende jazzartist i Storbritannien nogensinde. Siden har han turneret i hele verden fra Seuol Jazz Festival til International Jazz Day i Det Hvide Hus i Washington, har startet sit eget succesfulde radioprogram og arbejdet med en stjerneparade af popnavne som Kylie Minogue, Pharrell Williams, Sugababes, will.i.am og Burt Bacharach samt talrige symfoniorkestre og big bands. I dag har han solgt mere end 10 millioner plader på verdensplan.

Den britiske entertainers sidste besøg i i København var under åben himmel på Plænen i Tivoli i 2015, og når han til juli vender tilbage til Copenhagen Jazz Festival, er det i optimale akustiske rammer i DR Koncerthusets koncertsal.


 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA