x

Rockbandet Dansk Fløde giver koncert på Antarktis – og skærer vinyl dér som de første

Rockbandet Dansk Fløde giver koncert på Antarktis – og skærer vinyl dér som de første

Det danske rockband Dansk Fløde drager den 26. december på en turné noget ud over det sædvanlige. De skal både pakke badebukser og termotøj, for touren starter i 25 grader i Buenos Aires, Argentina og slutter langt under frysepunktet på Antarktis i anden uge af 2017 på turnéen med den meget passende titel "The Ice Breaker Tour". På touren medbringer bandet også deres vinylskæremaskine, og gruppen bliver således de første i verden, der skærer vinyl på Antarktis.

Den 28., 29., 30. og 31. december giver Dansk Fløde koncerter i Argentinas hovedstad Buenos Aires. Den 3. januar tager de turen til Punta Arenas i Chile, hvorfra de går om bord på et skib med kurs mod Antarktis. En sejltur på omkring 48 timer hver vej og med bølger på op mod 20 meter.

Dansk Fløde er sikret et publikum på Antarktis, da de vil give koncert for en række forskere samt et stort antal pingviner. Koncerten fra Antarktis vil desuden blive livestreamet i både dansk og argentinsk tv samt podcastet på Radio24syv.

”I Dansk Fløde er vi nok lidt af nogle eventyrere. En form for musikopdagelsesrejsende. Og så er vi måske også en smule skøre. Hvis nogen siger, at ”det dér er virkelig tosset!”, så er det dét, vi gør. For alt er jo i teorien muligt, det kræver mest af alt bare mod. Og en plan. Musikken er vores icebreaker, hvor end vi tager hen i verden, for musikken er et sprog og en stemning, alle forstår på tværs af poler og kontinenter,” fortæller Bjørn Vidø, der er sanger, guitarist og primus motor i Dansk Fløde.

Idéen til at spille koncerter på Sydpolen opstod en aften på en restaurant i København, fortæller Bjørn Vidø:

”Min kæreste fortalte mig historien om sin morfar, som for 50 år siden var hovmester på et skib, der sad fast i isen på Antarktis i længere tid. I løbet af opholdet på Antarktis blev han gode venner med en pingvin, som han gik og fodrede og snakkede med hver dag. Da skibet endelig kom fri af isen og skulle af sted, tog han et sidste billede af pingvinen. I samme øjeblik han tager billedet, løfter pingvinen luffen og vinker til ham,” fortæller Bjørn Vidø.

Ud over at udfordre sig selv har Dansk Fløde en anden mission med turen, nemlig at gøre opmærksom på klimaproblemerne og inspirere mennesker til at nå deres mål og udleve deres drømme.

”Vi sidder for ofte fast, nærmest limet fast til tryghedspuden og tør ikke kaste os ud i nye ting eller gøre det, vi plejer på en anden måde. Men selvom man sidder fast, kan man skære sig fri af mønstre og vaner og få de fedeste og modigste oplevelser,” siger Bjørn Vidø, der i øvrigt bliver den første bjørn nogensinde, der betræder isen på Antarktis – for isbjørne findes, som den dyrekyndige vil vide, kun på den nordlige halvkugle, mens det forholder sig omvendt med pingviner.

The Ice Breaker Tour afsluttes den 16. januar 2017, når holdet atter er tilbage i Danmark. Turen bliver også filmet til en dokumentar.

Dansk Fløde bliver dog ikke det første band, der giver koncert på Antarktis. Også Metallica har gjort det i 2013, ligesom Nunatak, et til lejligheden sammensat band bestående af naturvidenskabelige forskere udstationeret på Antarktis, spillede fra Antarktis til Live Earth-koncerten i 2007. Se Metallicas Antarktis-koncert her

Se en trailer omkring touren med de originale otte milimeter-film, som hovmester Holger Jensen optog i sin tid på Antarktis:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA