x

IFPI mister webside

IFPI mister webside

Hvis man ejer rettighederne til et domæne, skal man altid huske at foretage sin årlige indbetaling, hvis altså ikke man vil miste sit domæne.

Glemmer man at lave indbetalingen, kan der nemlig være folk, der er vakse ved havelågen, som opkøber domænet, og så er man på den.

Det er sket for nylig for International Federation Of The Phonographic Industry (IFPI), der repræsenterer pladeselskabsinteresser verden over.

En eller anden har glemt at betale et girokort, og dermed var domænet IFPI.com pludselig uden ejermand. Dette var der en, der var hurtig til at udnytte for derefter, ifølge JP.dk, at overdrage domænet til folkene bag den svenske fildelingsside The Pirate Bay.

Folkene bag Pirate Bay var først mistænkt for at have hacket siden, men i følge JP.dk udtaler The Pirate Bay-medstifter Peter Kopimi:

"Det er ikke et hack, nogen har bare foræret os domænenavnet. Vi har ingen anelse om, hvordan de har fået fat i det, men det er vores, og vi beholder det".

The Pirate Bay har nu stiftet foreningen International Federation of Pirate Interests, hvis bedrifter vil blive dokumenteret på den nye side.

IFPI kan dog fortsat kontaktes via websiden IFPI.org.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA