x

Madonna underskriver kæmpekontrakt

Madonna underskriver kæmpekontrakt

Madonna har netop underskrevet en historisk kontrakt med firmaet Live Nation på 120 millioner dollars (omkring 633 millioner kroner), der strækker sig over ti år.

Madonna har siden 1982 haft en pladekontrakt hos Warner Brothers, og hun mangler fortsat at udsende et album, før hun kan løses fra sin nuværende kontrakt.

Men når den plade udsendes til februar næste år, bliver Madonna løst fra sin kontrakt, og hun kan derefter træde til som den første kunstner hos selskabet Artist Nation, der ejes af koncert og event-arrangørerne Live Nation, der i sidste ende ejes af Clear Channel Communications.

Den nye kontrakt er en såkaldt all-in-one aftale, hvor Artist Nation i ti år vil eje rettighederne til alt, Madonna laver, der kan karakteriseres som musikrelateret. Det vil sige rettigheder til koncerter, merchandise, cd og dvd-udgivelser, websider, sponsorater tv-shows og film.

Madonna er den første verdensstjerne, der indgår denne type aftale, og som en del i aftalen får sangerinden en aktieandel i Artist Nation.

Om den nye aftale siger Madonna ifølge BBC:
"Der er sket et paradigmeskifte i musikbranchen, og som kunstner og forretningskvinde bliver jeg nødt til at følge det skifte.
For første gang i min karriere er mulighederne for, at min musik kan nå mine fans uendelige. Jeg har aldrig haft lyst til at sætte begrænsninger, og med dette nye partnerskab er mulighederne uendelige".

Ifølge Guinness Rekordbog er Madonna den bedst sælgende kvindelige kunstner nogensinde med et internationalt pladesalg på mere end 275 millioner solgte plader.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA