x

The Killers og tre andre til Tinderbox – og ny scene

The Killers og tre andre til Tinderbox – og ny scene

Tinderbox har netop offentliggjort fire nye navne, The Killers, Travis Scott, Gogol Bordello og Jacob Dinesen – samt en ny scene.

Las Vegas-bandet The Killers må med 22 millioner solgte album og en lang række hits, blandt andre "Somebody Told Me", "When You Were Young" og "Human", siges at være et af dette århundredes helt store rockbands. De har ikke udgivet ny musik siden 2012-albummet "Battle Born", og siden da har forsanger Brandon Flowers for anden gang koncentreret sig om sin solokarriere. Nu arbejder de dog på deres femte studiealbum, som endnu ikke har fået offentliggjort en udgivelsesdato, men Tinderbox lover, at vi kommer til at høre nye sange med The Killers til sommer. Det bliver gruppens første danske koncert siden Skive Beach Party i 2009 – en koncert, som i øvrigt fik hele seks stjerner af GAFFA.

”Det er et regulært scoop, at vi kan præsentere The Killers på Tinderbox. Bandet er ikke bare et af de sidste to årtiers største rockbands, de passer også perfekt ind i det musikprogram, vi gerne vil præsentere på Tinderbox. At der oven i købet er tale om et comeback og den første koncert i Danmark i otte år, gør bare, at vi er helt oppe at ringe over, at de vil spille på sommerens festival i Tusindårsskoven, og jeg er helt sikker på, at publikum vil få en oplevelse i verdensklasse,” siger Tinderbox' pressetalsmand, Morten Hopballe.

The Killers blev dannet i 2002 og fik deres gennembrud i 2004 med debutalbummet ”Hot Fuss” og hittene ”Mr. Brightside” og ”Somebody Told Me”. Bandet er kendt for deres britisk og 80'er-inspirerede lyd og er af NME blevet kaldt ”det bedste britiske band, der stammer fra USA”.

Travis Scott, født i Missouri City, Texas, er et meget omtalt navn på hiphop-scenen lige nu. Han brød efter nogle mixtapes igennem i 2015 med sit album ”Rodeo”, hvor han får hjælp af blandt andre Kanye West, The Weeknd og Justin Bieber. På det seneste album, ”Birds in the Trap Sing McKnight”, er det navne som Kendrick Lamar, André 3000, James Blake, Kid Cudi og endnu engang The Weeknd, der bidrager, og koncerten på årets Tinderbox bliver Travis Scotts første koncert i Danmark.

Gogol Bordello med base i New York har til gengæld givet adskillige, højenergiske og velanmeldte koncerter i Danmark, blandt andet på Roskilde Festivals Orange Scene – godt nok på et afbud fra Lil' Wayne, men alligevel – og NorthSide. Bandet med den musikalske inspiration fra Balkan-musikken kalder sin musikstil for gypsy punk, og det giver god mening, når man hører den.

Jacob Dinesen har også holdt mange koncerter, og han har flere på vej, inden han indtager Tusindårsskoven. Faktisk har han udsolgt alle sine 28 forårskoncerter, før turnéen overhovedet er begyndt. Singer-songwriteren fra Tønder har sit musikalske fundament i folk- og rockmusikken, og han har solgt solidt med sit andet album "Brace Against the Storm", der i efteråret 2016 gik direkte ind på førstepladsen på hitlisten og blandt andet rummer hittene ”Jessie” og ”Roll With Me”

 

Ny scene på Tinderbox 2017

Tinderbox kan også præsentere en ny scene.

"Scenen, der er den fjerde på festivalen, bliver et sted, hvor vi vil præsentere en række nye, spændende danske og internationale navne, som vi har lyst til at dele med Tinderbox-publikummet. Vi glæder os til at præsentere de navne, der skal spille på den nye scene,” siger Morten Hopballe.

 

21 navne klar på plakaten

Med de fire nye bands og solister er følgende navne annonceret til Tinderbox 2017: The Killers, Kings of Leon, Martin Garrix, Kim Larsen & Kjukken, Lukas Graham, Pet Shop Boys, Die Antwoord, Gogol Bordello, Jacob Dinesen, Jimmy Eat World, Magtens Korridorer, Suspekt, Thomas Helmig, Tove Lo, Travis Scott, Galantis, Kongsted, Martin Solveig, Nora en Pue, RL Grime og W&W.

Dermed er der præsenteret 21 af de 60 navne, der kommer på den tredje udgave af Tinderbox, som løber af stabelen 22.-24. juni 2017 i Tusindårsskoven ved Odense.

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA