Mads Langer angriber Danish Music Awards for snæversynethed, aldersfacisme og playback

Mads Langer angriber Danish Music Awards for snæversynethed, aldersfacisme og playback

Mads Langer har netop offentliggjort et længere indlæg på Facebook, hvor han kritiserer Danish Music Awards for snæversynethed, aldersfacisme og brug af playback. Mads Langer skriver blandt andet:

"Efter jeg fik lov til at optræde til sportens prisuddelingsshow, Sport 2016 for et par uger siden med "3AM", hvor alt var live, så har frustrationen over min egen branches DMA (Danish Music Awards) vokset sig større og større. Mine tanker har kredset igen og igen rundt om det tankevækkende og absurde i, at det er på Sport 2016, at musikken er live, mens den på DMA er playback!"

"Det er tilmed forventningen på DMA, at vi, der rent faktisk har øvet os mere end de berømte 10000 timer, skal sidde og klappe i vores hænder og lade, som om vi synes, at det er fedt, når det ene efter det andet kønsløse playback-show spiller foran os. Og vi skal Gud hjælpe mig også selv optræde playback, hvis vi kommer igennem nåleøjet og allernådigst får lov til at "optræde", for som argumentet fra diverse instanser lyder: "Alle andre gør det også, så vi vil ikke risikere, at det lyder dårligt live"! Men hallo!!! Hvis du ikke er god nok til at lave en god live-optræden, så har du intet at gøre på DMA. (...)"

"Danish Music Awards burde få navneforandring til et dansk navn, for det er et dansk show for danskere ( f.eks. bare Musikprisen 2017). Dernæst burde det bortadopteres til nogen, som tør / kan at lave et show, som handler om musik, som giver nyt talent chancen, som hylder langtidsholdbare kunstnere og selvfølgelig også hylder toppen af hitlisterne. Og igen så SKAL det være live!"

(...)

"Og her til sidst, bare lige for at bringe endnu et kæmpe paradoks op, som Sport 2016 også foranledigede: Det er Sport 2016, sportens prisshow, som hylder Gnags, som har 50 års jubilæum, mens DMA i hele sin aldersfascistiske ungdomsrus ikke nævner dem med et ord!! Hvad sker der??" (Det skal dog siges, at Gnags tilbage i år 2000 har modtaget Danish Music Awards' Ærepris, red.)

Læs hele Mads Langers indlæg nedenfor eller via dette link.

Mads Langer har adskillige gange optrådt til og været nomineret til Danish Music Awards, og i 2013 vandt han Publikumsprisen.

Danish Music Awards blev senest afholdt i november 2016, hvor der var priser til blandt andre Phlake, The Minds of 99 og Gulddreng, og Medina modtog Danish Music Awards' Ærespris. Sidstnævnte vakte i øvrigt en del debat, som du kan læse mere om her.

Det er i øvrigt netop blevet offentliggjort, at Mads Langer skal være med til at skrive sange til musicaludgaven af Susanne Bier-filmen "Efter brylluppet", som Musikhuset Aarhus sætter op som en del af sin store Kulturhovedstad 2017-satsning. Musicalen har premiere 23. september.

GAFFA har fået en kommentar til kritikken fra Lasse Lindholm, kommunikationschef i musikselskabernes brancheorganisation IFPI, som arrangerer Danish Music Awards. Læs hans svar her: "Det er ikke et playback-show".

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA