TV 2-redaktør svarer på kritik fra Mads Langer om Danish Music Awards

TV 2-redaktør svarer på kritik fra Mads Langer om Danish Music Awards

Som vi skrev tidligere på dagen, har Mads Langer offentliggjort et kritisk indlæg om Danish Music Awards, som han beskylder for snæversynethed, aldersfacisme og playback. Mads Langer skriver blandt andet:

"Danish Music Awards burde få navneforandring til et dansk navn, for det er et dansk show for danskere (f.eks. bare Musikprisen 2017). Dernæst burde det bortadopteres til nogen, som tør / kan at lave et show, som handler om musik, som giver nyt talent chancen, som hylder langtidsholdbare kunstnere og selvfølgelig også hylder toppen af hitlisterne. Og igen så SKAL det være live!"

"Og her til sidst, bare lige for at bringe endnu et kæmpe paradoks op, som Sport 2016 også foranledigede: Det er Sport 2016, sportens prisshow, som hylder Gnags, som har 50 års jubilæum, mens DMA i hele sin aldersfascistiske ungdomsrus ikke nævner dem med et ord!! Hvad sker der??"

Læs hele indlægget her.

GAFFA har nu fået en kommentar fra TV 2's DMA-redaktør Dorte Borregaard, som udtaler følgende i en mail:

”På TV 2 bestræber vi os på at lave et alsidigt DMA, som viser bredden i den musik, danskerne lytter til. Det kan man gøre på forskellige måder, og det vil være sådan, at vi ikke altid rammer plet i forhold til den enkelte seers eller musikers forventning. Derfor er vi glade for konstruktiv kritik, som giver os mulighed for at skabe et endnu stærkere show i det efterfølgende år”.

”Selvfølgelig kunne man sagtens have fremhævet Gnags’ fantastiske virke i det forgangne års show. Gnags har dog allerede tidligere modtaget DMA’s Ærespris, som er musikkens mest eftertragtede pris, og derfor vurderede vi i år, at der var andre artister, vi ville prioritere. Det gælder for eksempel aktuelle danske verdenssuccesser som Volbeat, Lukas Graham og MØ”.

GAFFA fik tidligere på dagen en udtalelse fra Lasse Lindholm, der er kommunikationschef i musikselskabernes brancheorganisation IFPI, som arrangerer Danish Music Awards. I et mailsvar skrev han, at han pt. har følgende kommentar:

– Vi tager altid imod kritik, så vi kan blive bedre. Ikke mindst når det kommer fra en kapacitet som Mads Langer. Det er dog ikke fair over for de optrædende artister at kalde DMA for et playback-show. Faktum er, at langt de fleste artister synger live til DMA, og sådan var det også ved sidste års show i Forum.

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA