x

Bassisten i Mott the Hoople – kendt for David Bowie-sangen "All the Young Dudes" – er død

Bassisten i Mott the Hoople – kendt for David Bowie-sangen "All the Young Dudes" – er død

Bassisten i 70'er-glamrockbandet Mott the Hoople, Pete Overend Watts (lyshåret med solbriller på billedet), er død af kræft, 69 år gammel, skriver NME.

Griffin var et af de oprindelige medlemmer af gruppen, der i løbet af de få år, de eksisterede, udgav otte album. Bandet er bedst kendt for hittet "All The Young Dudes", som David Bowie skrev til dem.

Mott the Hoople blev dannet i 1969 og var tæt på at gå i opløsning i 1972, da David Bowie skrev "All The Young Dudes" til dem. Sangen blev nummer tre på hitlisten i Storbritannien og fik bandet til at fortsætte indtil 1974, hvor de gik i opløsning efter at have gennemført en Europaturné. De blev gendannet i 2009 i anledning af deres 40-års jubilæum til fem koncerter, dog – bortset fra under ekstranumrene – uden trommeslager Dale Griffin, der som 58-årig fik konstateret Alzheimers. I 2013 blev Mott the Hoople atter gendannet til en Englandsturné, uden Griffin, der døde 17. januar 2016, 67 år gammel.

Efter opløsningen af Mott the Hoople dannede Pete Watts grupperne Mott (1974-76) og British Lions (1976-1980) med flere medlemmer fra Mott the Hoople. Senere blev han pladeproducer for blandt andre Hanoi Rocks.
 
Lyt til Mott the Hooples store hit "All The Young Dudes" her:
 

Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA