x

Politiet lukker pirat-webside

Politiet lukker pirat-webside

En webside med base i England er netop blevet lukket ned efter en politiaktion orkestreret af politifolk fra både England og Holland.

Websiden OiNK anklages for at have lækket mere end 60 store udgivelser inden deres officielle udgivelse til medlemmerne af sidens lukkede forum. Herefter er de blevet spredt ud med løs hånd til andre websider og fildelingsfora.

Ifølge BBC stod websidens servere i Amsterdam, og razziaen af bagmandens hjem var afslutningen på en to år lang efterforskning for at få siden stoppet.

Websiden var kun åben for medlemmer, der oprindeligt var blevet inviteret ind af andre medlemmer, og derefter havde mulgihed for at donere penge til siden.

En 24-årig mand er indtil videre blevet arresteret, og tre huse er blevet gennemsøgt i forbindelse med razziaen, der kommer, efter at sidens servere blev fjernet i sidste uge.

I ølge en talsmand fra IFPI blev sidens medlemmer opfordret til at sprede de lækkede udgivelser, og få timer efter en udgivelse var dukket op på OiNK, kunne man finde den hundrevis af steder rundt på nettet.

Dette er i følge IFPI med til at skade salget af kunstnernes officielle udgivelser, der først kommer uger eller måneder. efter at de første kopier cirkulerer på nettet.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA