Alive Festival er klar med de første navne

Alive Festival er klar med de første navne

Når Alive Festival for 9. gang breder sig ud over den nordvestjyske sensommer, vil den unge, prisvindende excentriker møde Vendsyssels grand old man og det hverdagsbegejstrede digterband.

De tre dansksprogede kunstnere Bisse, Allan Olsen og Skammens Vogn er de første navne på musikprogrammet, der forventes at præsentere omkring 25 navne i alt, når Alive løber af stablen i Thy den 17.-19. august. 

 

Bisse

Bisse er at finde stort set overalt – til prisuddelinger, i tv og på landevejen. Den særegne sanger og sangskriver er kendt for de lange sange, der fortæller følelser og maler billeder. Med albummet ”Højlandet”, der var Bisses femte på blot to år, påkaldte det nye talent sig positiv opmærksomhed både ved Steppeulven, hvor han triumferede med hele fem priser, og hos GAFFAs anmelder, der gav den unge excentriker fem stjerner. Du kan læse hele anmeldelsen her.

 

Allan Olsen & Band

I efteråret begyndte den hårdnakket nordjyske musikskaber Allan Olsen i at turnere med band igen efter en syv år lang pause. Det var en præstation, der fik folk ud på spillestederne til udsolgte koncerter, og som høstede mange stjerner hos GAFFAs anmelder (du kan læse anmeldelsen her). På Alive Festival kan fans – både nye og gamle – gå på opdagelse i det unikke tekstunivers, der står mange ikke mindst nordjyske hjerter nært.

 

Skammens Vogn

Kendetegnende for gruppen er forfatter og poet Nikolaj Zeuthens kærlige og spøjse tekster om hverdagens banaliteter og små vanskeligheder tilsat en blanding af drømmende pop, funk og folk fra Oliver Hoiness og Jakob Millung. De tre er på vej med det fjerde album ”Sukaley!”, som udkommer den 3. marts. Ved koncerten på Alive Festival bliver trioen til et seksmandsorkester. Sidste gang gruppen besøgte Alive i 2014, brød publikum ud i spontan fællessang, så der venter dem nok et glædeligt gensyn på den vestjyske hjemmebane.

 

Alive Festival har, ud over musikken, et stort fokus på Thy, ikke kun hvad angår mad og drikke, men også ved at tage publikum ud i nationalparken, til havet eller med på det lokale bryghus via festivalens sideprogram.

Sidste år var festivalen fuldstændig udsolgt, og i år udvides den en smule for at få bedre plads. Hovedscenen rykker fra den velkendte gård ved Plantagehuset over på den anden side af vejen til den gamle stadspark Christiansgave, hvor gårdstemningen videreføres under trækronerne.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA