x

Aqua bekræfter gendannelse

Aqua bekræfter gendannelse

Onsdag eftermiddag kunne GAFFA afsløre, at Søren Rasted, Claus Norreen, René Dif og Lene Nystrøm Rasted er gået sammen for at gendanne Aqua med henblik på at tage på en turné.

Siden historien om gruppens planlagte pressemøde fredag eftermiddag kom frem, har de danske medier været fyldt med historier og spekulationer omkring, hvad denne gendannelse ville medføre.

I dag bekræftede bandet så selv gendannelsen ved et pressemøde på Custom House i København. Danmarkshistoriens største salgssucces er gendannet, tager næste år på turné og forventer at udsende en opsamlingsplade, som meget vel kan komme til at indeholde et par numre, der ikke har været hørt før, og som oprindeligt var tænkt til det kasserede tredje Aqua-album.

"Vi har brugt meget tid sammen de sidste par måneder og har alle den samme passion for musik, som vi hele tiden har haft," fastslog gruppens mandlige vokalist Rene Dif i et indledende statement.

Gruppen manede dog til forsigtighed omkring comebackets omfang. I første omgang vil de kun love, at de spiller koncerter næste sommer, og at man ikke skal forvente en opsamling på banen før efter nytår. De afslog flere gange undervejs, at en ny plade skulle være på vej.

"Det ville være en for stor mundfuld med et nyt album lige nu. Vi vil ikke bygge for meget pres op," forklarede Søren Rasted.

Bandet måtte samtidig indrømme, at GAFFA havde taget dem i opløbet med nyheden om gendannelsen, og at de derfor havde set sig nødt til at fremskynde pressemødet. Af samme grund var detaljerne om turnéen begrænsede til, at bandet vil eksperimentere med såvel deres auditive som visuelle udtryk, at man skal forvente et otte mand stort backing band på scenen med de fire medlemmer, og at showet ifølge Lene Nystrøm Rasted bliver "fantastisk spektakulært".

Der er endnu ingen konkrete tidspunkter eller lokaliteter på den kommende turne, men selv om bandet afviser, at der bliver tale om en verdensturné, så fortalte de, at de havde fået adskillige tilbud fra Danmark og fra Italien og Canada, hvor bandet nød særlig stor popularitet sidst i 1990'erne. MSN Gossip erfarede i går, at turnéen skulle indbefatte Tuborgs og Muskelsvindsfondens Grønne Koncerter næste sommer, men heller ikke dette ville bandet bekræfte. Bandet medgav dog, at de havde været meget begejstrede for deres hidtidige optrædener på koncertkaravanen.

"Hvis vi får et tilbud fra Grøn Koncert, vil vi absolut vurdere det," lovede Lene Nystrøm Rasted.

Gendannelsen kommer ifølge bandet efter en to måneders periode, hvor luften er blevet renset, og de interne stridigheder, der mudrede vandene i 2001, er der nu talt ud om.

"I perioden fra 1994 til 2001 var vi sammen hele tiden og meget intenst, og det kan ikke undgås, at der opstår nogle gnidninger. Heldigvis stoppede vi, før det blev alt for for alvorligt, og vi har, i hvert fald for mit vedkommende, fundet ud af, at det var nogle banale og åndssvage ting, som var kommet imellem os," forklarede Søren Rasted.

De sidste par måneder har fuldstændig ændret bandets syn på en genforening, som indtil da slet ikke havde været overvejet. Således var Søren Rasted også klar i mælet, da han for kun to en halv måned siden blev interviewet til Berlingske Tidende i anledning af 10-året for debuten "Aquarium":

"Men vi kommer ikke igen. Man skal selvfølgelig aldrig sige aldrig, men 50 millioner kroner for at blive gendannet i Parken siger du? Ha ha ha. Nej, Claus har hele tiden sagt, at han ikke gider ende som Right Said Fred, og det gider jeg heller ikke".

Konfronteret med det citat forklarede Rasted, at meget havde ændret sig siden, og at han som resten af bandet havde fået en fornyet appetit på turnélivet.

"Vi fik aldrig spillet så mange koncerter, som vi gerne ville, og vi savner at stå på scenen, forklarede Lene Nystrøm Rasted," som huskede den sidste tid inden den seks år lange pause som værende så stresset og presset, at bandet var træt af eget materiale og ude af stand til at nyde koncerterne.

Det skal der rådes bod på nu, og det smilende, grinende og i det hele taget veloplagte band gav ved pressemødet udtryk for en stor stolthed over egne bedrifter og en begejstring for, at videoen til Barbie Girl i løbet af de sidste otte måneder er afspillet otte millioner gange på YouTube.

Og pudsigt nok falder offentliggørelsen af Aquas gendannelse præcis på tiårsdagen for, at netop "Barbie Girl" gik nummer et på den engelske singlehitliste.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA