x

Kristian Leth og Ralf Christensen gennemgår klassisk Radiohead-album før NorthSide

Kristian Leth og Ralf Christensen gennemgår klassisk Radiohead-album før NorthSide

Onsdag 15. marts kan et musikinteresseret publikum opleve Kristian Leth og Ralf ChristensenDokk1 i Aarhus, hvor de som optakt til Radioheads koncert på NorthSide vil gennemgå det klassiske og banebrydende album ”OK Computer”. Et album, der blandt andet indeholder sange som "Paranoid Android", "Karma Police" og "No Surprises" og allerede ved udgivelsen blev udnævnt til et mesterværk af blandt andre GAFFA, hvis anmelder Finn P. Madsen tildelte det de maksimale seks stjerner.

Albummet kan fejre 20 års jubilæum i år, og kombineret med den kommende koncert på NorthSide – deres første i Danmark siden Roskilde Festival 2008 – er albummet derfor særdeles aktuelt. Sanger, sangskriver, musiker (The William Blakes og solo), forfatter og journalist Kristian Leth og musikredaktør på dagbladet Information Ralf Christensen lancerede radioprogrammet ”Album” på DR P6 Beat i 2011, hvor de gennemgik et klassisk album på meget grundig vis. Senere blev programmet lukket på P6 Beat, men genopstod som en populær, crowdfundet podcast på The Lake Radio. De to musikentusiaster har desuden tidligere præsenteret ”Album Live” på både Bremen Teater i København og spillestedet Radar i Aarhus.

Om valget af lige netop denne plade og dette band udtaler den ene vært, Ralf Christensen: 

"Det er lyden af rockmusikken, der dengang i 1997 genindtog sin betydning som udfordrer af det bestående – samtidig med at det er lyden af nogle drenge, der helst vil gemme sig i deres musik. 'When I am king you will be first against the wall.' Altså både revolutionær og privat. 'No longer afraid of the dark or midday shadows.' For både Kristian og jeg opfyldte "OK Computer" et gabende tomrum i en tid, hvor verden var blevet retningsløs. Kapitalismen havde sejret, historien var slut. Kedsomheden og meningsløsheden havde sænket sig over den vestlige civilisation. Radiohead genoplivede rockens kamp for identitet og livsmod. På sorteste vis."

Album Live med Kristian Leth og Ralf Christensen kan opleves onsdag 15. marts klokken 20.00 i Store Sal på Dokk1, og billetter kan købes fra fredag 17. februar klokken 10.00.

Album Live vil blive optaget af lydbureauet Akkurator og udsendt som podcast i ugerne op til NorthSide på websiden The Lake Radio.

NorthSide afvikles i Ådelen ved Aarhus i dagene 9.-11. juni.

 

Varm op med et af albummets mange højdepunkter, "Karma Police":

 

 

 

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA