x

Massacre spiller dansk farvel-koncert

Massacre spiller dansk farvel-koncert

Fredag aften spillede det amerikanske dødsmetal band Massacre koncert i Berlin, og med det var deres sidste turné nogensinde skudt i gang.

Det indflydelsesrige death metal-band Massacre blev dannet i de tidligere firsere i Florida. Det var Allen West og Bill Andrews, som fik gang i Massacre, men det var, da de fik fat i Kam Lee og Rick Rozz, der dengang spillede i en tidlig udgave af bandet Death, at tingene begyndte at udvikle sig til noget, man kan kalde fundamentet for death metal.

Napalm Death krediteres ofte som grundlæggerne af genrerne death og grindcore. De pladedebuterede før Massacre, men har senere udtalt, at Massacre er deres største indflydelse, og dette samstemmer mange andre bands som eksempelvis Entombed og Obituary i.

Massacre udkom med deres debutalbum "From Beyond" efter at have turneret og udgivet demoer i årevis. De nåede faktisk at gå i opløsning, men gendannede sig på opfordring og udsendte debuten i 1991. Albummet blev rost til skyerne, og specielt lagde folk mærke til Kam Lees vokal.

Man havde ikke før hørt en så dyb og ondskabsfuld death-growl, og Kam Lee betragtes som den, der har sat vokal-standarden inden for Death Metal.

Inden for samme år udgav Massacre ep’en "Inhuman Conditions". Bandet var på højdepunktet af deres karriere, men uoverensstemmelser i bandet gjorde, at de besluttede sig for at gå hver til sit.

Kam Lee og Rick Rozz samlede bandet igen i 1996, men det blev aldrig det samme, og kun et enkelt album kom der ud af gendannelsen. Albummet blev ikke vel modtaget, og igen gik de fra hinanden.

I år 2007, atten år efter historien startede, skrives så de allersidste linier i kapitlet om det amerikanske band, der har sat standarder for resten af death metal-verdenen.

Massacre udtaler, at der ikke er tale om en genrejsning, men at de vælger at turnere 23 steder i Europa for definitivt at slutte Massacre og for at takke de mange fans, der trods en temmelig turbulent karriere har fulgt dem tæt.

Med på denne sidste rejse har de medbragt en række bands. Det er Denial Fiend (US), Exterminator (B), Ashura (FR), Insurrection (S), og så kommer der en special guest, som de ikke vil løfte sløret for.

Så når Massacre går på scenen på Gimle i Roskilde søndag den 28. oktober, bliver det den definitivt sidste koncert nogensinde i Danmark.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA