x

Nikolaj Koppel om Fredagsrock: Vores publikum er dem der hører P3, P4 og P6 Beat

Nikolaj Koppel om Fredagsrock: Vores publikum er dem der hører P3, P4 og P6 Beat

Til lanceringen af programmet for Fredagsrock inviterede Tivoli til pressemøde og eksklusive koncerter på toppen af Tivoli Hotellet. Her introducerede underdirektør for Tivoli Kultur, Nikolaj Koppel og programchef i Tivoli, Rune Erbs Ledet årets jubilæumsprogram, der er det 20. i rækken, hvor pop- og rockmusik har været en fast del af underholdningen i forbindelse med en Tivolitur.

Allerede før det fulde program var ude kunne Koppel ikke dy sig for at annoncere, at de har fået r'n'b-sangerinden Erykah Badu til at tage en tur i Tivoli. Men lige så vigtig for musikelskere må siges at være, at Tivoli laver deres en-dags-festival Offspring om til individuelle koncerter over 23 torsdag under navnet ”Lillefredag”. Her kan man opleve upcoming navne på Tivolis nye scene Orangeriet.

GAFFA greb fat i Nikolaj Koppel for at få ham til at sætte et par ord på programmet og høre om det havde sin rigtighed, at han har solgt Det Gyldne Tårn til Gulddreng

I spænder bredt i år, fra de helt store internationale navne og så helt ned i vækstlaget. Hvem ser I egentlig selv som kernepublikummet for Fredagsrock?
- Du kan sige, at kernepublikummet både er dem, der hører P3, P4 og P6 Beat. Vi skal have noget af det som er helt fremme i tiden til P3-lytterne, det alle kender og elsker, der er kommet på P4 og så prøver vi at ramme noget af det som bliver dyrket på P6 Beat, både fra vækstlaget og musikhistorien. 

Det kunne måske være sjovt at få dig til at sætte navne på, hvilke kunstnere, du synes udfylder de roller på de forskellige stationer. Er der en kunstner til hver station?
- Altså P3 er jo helt klart Lil Wayne, Phlake, Chinah og Gulddreng. Navne som Mads Langer og TV 2 er jo mere P4, ikke? Og så har vi P6, hvor alle vores kunstnere i vækstlaget, der kommer til at spille til Lille Fredag bliver spillet. Og de kunne måske også finde på at have et program om Brian Wilson. Sådan en time, hvor Ralf Christensen nørder Pet Sounds.

Apropos vækstlaget. Vi har ikke fået programmet til Lille Fredag endnu... 
- Nej, det er ikke offentliggjort. Det kommer 22. marts, så jeg vil helst ikke sige noget, jeg ikke må. Men jeg ved, at Blue Foundation, Blondage og The Rumour Said Fire spiller. 

Er der noget gennemgående for årets navne? Er der en rød tråd i det, der er blevet booket? 
- Som Rune, der er programchef sagde, må det være, at vi prøver at lave den gode historie. Brian Wilson, der spiller "Pet Sounds" er en god historie, Zapp Zapp, der vender tilbage er en god historie. Savage Rose, der fejrer 50 års jubilæum og spiller med hele vores Tivoli Copenhagen Phil er en god historie. Det har de gjort tidligere på året, men der var det kun for 1500 mennesker, nu kommer det meget bredere ud. Det vi kan er jo at få musikoplevelser til at ramme nogen, der måske ikke normalt går til koncerter med alle kunstnerne, men så tager man chancen og får en stor oplevelse. 

Er der noget på plakaten du særligt glæder dig til? 
- Hvis jeg skal sige noget, så må det være Chic og Nile Rodgers. Det er nok ikke alle, der ved, hvor stort det egentlig er, men alle kender jo faktisk lyden af Nile Rodgers. Som producer er han nærmest indbegrebet af 80'erne og han har jo arbejdet sammen med alle, fra Madonna til Mick Jagger til Michael Jackson. Jeg har lige læst hans biografi, og det er helt sindssygt, hvor meget han har haft fingrene i. Den skal du læse. 

Gulddreng nævnte, at han har købt det Gyldne Tårn af dig. Han vil måske klage over, at han ikke er headliner og så skal han endda spille sammen med Page Four. Hvad tror du han siger til det? 
- Det må du jo spørge ham om. Hvis han skulle spille alene, skulle han nok lige have lidt flere sange, synes du ikke? 

Hele programmet er som følger...

14. april: Gulddreng + Page Four
21. april: Joey Moe
28. april: WhoMadeWho + bob hund (S)
5. maj: Infernal + Kongsted
12. maj: Johnny Madsen
19. maj: Kato + TooManyLeftHands
26. maj. Medina
2. juni: Beth Hart (US)
9. juni: Chic feat. Nile Rodgers (US)
16. juni: Zapp Zapp + Danseorkestret
23. juni: Gnags
30. juni: Brian Wilson performing "Pet Sounds" (US)
7. juli: House of Pain (US) + Clemens
14. juli: Erykah Badu (US)
21. juli: Mads Langer
28. juli: Rasmus Walter + NOAH
4. august: Burhan G
11. august: Lil Wayne (US)
18. august: Phlake + Chinah
25. august: 5 Seconds of Summer (AUS)
1. september: Karl William + Saveus
8. september: TV-2
15. september: The Savage Rose & Tivoli Copenhagen Phil
22. september: Afsløres senere.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA