x

Hiphop-legenden KRS-One kommer til Danmark

Hiphop-legenden KRS-One kommer til Danmark

Et af de helt store amerikanske hip hop-ikoner, Lawrence Parker, bedre kendt som KRS-One, checker ind i Pumpehuset d. 31. marts.

Med kælenavnet ”The Teacher” har KRS-One fungeret som en af de helt centrale pionerer i udbredelsen af den politisk funderede hip hop, og dermed er der dømt old school rimspytning for alle pengene i det københavnske forår. Baseret i New York var KRS-One særligt essentiel som et af de bærende medlemmer af 80’er-gruppen Boogie Down Productions, og Parker skabte et fundament af ”bevidst” rap i en tid, hvor det især var de sortes rettigheder, der var det væsentligste tema i hip hoppen i slutfirserne. Efter at en af hans partners in crime, DJ Scott La Rock blev skudt, fortsatte KRS-One karrieren som solo-artist som udformede sig i albums som ”Return of the Boom Bap” og ”I Got Next”.

Nu er tiden så inde igen til at minde sig om vor tids fordærvede samfundsorden, og med Trump på tronen er der smidt ny brænde på bålet. I denne sammenhæng kommer han således til Danmark, efter at være udeblevet fra det skandinaviske territorium i 11 år.

Så hvis man vil skoles i, hvad hiphop egentlig er, så må man ikke snyde sig selv for en omgang solid headbangeri og håndtegnkastning.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA