x

Anja vinder Melodi Grand Prix

Anja vinder Melodi Grand Prix

Det blev den 21-årige Anja – med efternavnet Nissen – der vandt årets Melodi Grand Prix med balladen "Where I Am". Det skete lørdag aften i Jyske Bank Boxen i Herning, hvor Anja – der professionelt ikke bruger sit efternavn – vandt med 64 procent af stemmerne foran Ida Una med 26 procent af stemmerne og Johanna Beijbom med 10 procent af stemmerne.

– Jeg siger 1000 tak, Danmark. Jeg vil arbejde så hårdt. Det er min drøm, siger hun til DR.

Anja har selv skrevet "Where I Am" sammen med Angel Tupai og Michael D'Arcy.

Anja skal nu repræsentere Danmark ved Eurovision Song Contest i Kiev i Ukraine til maj. Anja deltager i den anden semifinale torsdag den 11. maj, og hvis hun går videre, skal hun synge i finalen lørdag den 13. maj. Danmark har ikke været i finalen i Eurovision Song Contest siden 2014, hvor Basim nåede en niendeplads med "Cliché Love Song", da showet blev afholdt i København.

Anja er født og opvokset i Sydney i Australien, men hendes forældre er danske. Hun vandt i 2014 den australske udgave af talentshowet Voice med will.i.am fra Black Eyed Peas som mentor og udsendte kort herefter sit debutalbum "Anja Nissen". I 2016 deltog hun også i det danske Melodi Grand Prix, hvor hun fik en andenplads med "Never Alone".

Se Anja fremføre sangen i Melodi Grand Prix:

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA