x

Teitur lægger guitaren fra sig

Teitur lægger guitaren fra sig

Billeder: http://www.martindamkristensen.dk/gotland

Som nævnt tidligere på GAFFA.dk befinder Teitur sig i denne tid på Gotland, hvor han er i gang med at indspille sit fjerde album, der har arbejdstitlen ”The Singer” og ventes ude til februar. GAFFA har netop været en tur forbi indspilningerne, der foregår i en koncertsal tilhørende et vinterlukket pensionat ejet af Teiturs svenske svigerforældre – og som tilbage i 1800-tallet i øvrigt var kongelig sommerresidens.

GAFFA fik lov at smuglytte til de nye indspilninger, og der er tale om et noget mere eksperimenterende album end tidligere. De ret enkle, guitar- og klaverbaserede sange er afløst af mere komplekse sange med avancerede melodistemmer, skæve taktarter, små indlagte pauser og detaljerige blæser- og strygerarrangementer og masser af kor.

Teitur fortæller til GAFFA.dk:
– Denne gang havde jeg lyst til at nedtone guitaren og klaveret og i stedet fokusere på sangstemmen. Inden jeg begyndte at indspille disse sange havde jeg for hver sang en tekst, en melodistemme, nogle akkorder og en grundform, og så har jeg ligesom forsøgt at lytte mig frem til, hvilke instrumenter de enkelte sange skulle have.

Han fortsætter:
– En sang som ”Guilt By Association”, der tager udgangspunkt i en autentisk historie, hvor to fyre på Færøerne skød løs efter en kat i kådhed og ved et uheld kom til at dræbe en mand på lang afstand, har for eksempel nogle alvorlige strygere som gennemgående instrumenter.

– Og generelt har vi brugt rigtig lang tid på at arrangere de enkelte sange. Til gengæld spiller jeg hverken guitar eller klaver på pladen. Jeg synes, jeg er en meget bedre sanger og sangskriver end instrumentalist, så de instrumenter har jeg overladt til andre, blandt andre guitaristen Jakob Bro fra I Got You On Tape.

Læs stor fotoreportage fra Gotland


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA