x

Premiere: Se GAFFA-Prisen-nominerede Trentemøllers fremtidsvideo til “Sinus”

Premiere: Se GAFFA-Prisen-nominerede Trentemøllers fremtidsvideo til “Sinus”

Det var ikke oprindeligt meningen, at der skulle laves andre videoer til “Fixion”-pladen end til numrene “River in Me”, “Redefine” og “Complicated”, instrueret af Åsa Riton og Andreas Emenius. Men da Julie Reindl og Bruno Noaro så videoen til “Sinus”, besluttede Trentemøller, at det skulle være den officielle video til nummeret.

Videoen finder sted i Botanisk Have, Den Blå Planet og Det Kongelige Danske Kunstakademi, hvor hovedpersonen Karl prøver at genkalde nogle minder om dengang, hvor han “stoppede med at dufte virkelige ting, men duftede farver på skærme i stedet”.

Den kryptiske indledning – samtalen mellem Karl og Julie i år 2026 – bliver mindre kryptisk og mere samfundskritisk undervejs. Bruno Noaro udtaler selv om videoen: "I det forestillede scenarie forsvinder det, vi kender som den menneskelige lugtesans. I stedet bliver lugtesansen aktiveret ved at kigge og lugte til billeder (kaldes for synæstesi).

Trentemøller spillede i fredags en koncert, som vores anmelder Torben Holleufer var fuldt ud begejstret for og derfor også gav hele seks stjerner. Du kan læse anmeldelsen her.

Trentemøllers "Fixion" er i øvrigt nomineret til GAFFA-Prisen i kategorien Årets Danske Elektroniske Udgivelse. Priserne uddelels i Odeon i Odense 11. marts med livemusik fra blandt andre Mew, Kellermensch og Simon Kvamm. Læs mere om showet og køb billetter her.

Se videoen til “Sinus” herunder:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA