Komos festival klar med det fulde program

Komos festival klar med det fulde program

Folk- og food-festivalen Komos Festival i Kongens Have i København fredag og lørdag den 16. og 17. juni er nu klar med det fulde program.

Ordet “Komos” – ikke at forveksle med "Kosmos" – stammer fra det antikke Grækenland og betyder blandt andet “gilde”, løsslupne, offentlige optog, sjov og ballade.

Indtil videre har Komos løftet sløret for 12 navne fra både den danske og internationale folkscene, heriblandt Kris Kristofferson, Jacob Dinesen, Passenger, Lisa Ekdahl, Folkeklubben samt Dissing, Dissing, Las & Dissing. Nu føjes yderligere seks navne til line-uppet, som dermed er komplet.

De tre søstre i den anmelderroste amerikanske indiefolk/pop-trio Joseph er kendt for gode liveoptrædener, melodiske sange og smukke vokalharmonier. Søstrene har opkaldt sig efter den lille by, Joseph, i Oregon, som deres bedstefar kom fra.Og til en anden bedstefar. Brødrene Simon og Thomas Alstrup har opkaldt deres alternative folkband Jonah Blacksmith efter deres musikalske bedstefar – smeden og banjospilleren Johannes fra Thy. Det populære bands netop udgivne andet og selvbetitlede album er gået direkte ind som nummer tre på vinylhitlisten, og de er lige nu på en lang forårsturné med udsolgte koncerter flere steder. Den albumaktuelle canadiske singer-songwriter Leif Vollebekk er kendt for sine melankolske folk/popsange, der kredser om temaer som længsel og kærlighed. Hans musik er blevet beskrevet som "somewhere in between Sigur Rós and Bob Dylan”.Den unge engelske duo Seafret har en stor følgerskare på streamingtjenesterne og ikke mindst på YouTube, hvor deres største hit ”Ocean” i skrivende stund har næsten 14 millioner visninger. Det bliver første gang, danskerne har mulighed for at opleve Seafret live.

Et andet og helt nyt skud på den danske folk/popstamme er Michael Møller & Foreign Lands, der debuterer med albummet "Burning Waltz" 21. april. Den alsidige Michael Møller er også kendt fra elektropopgruppen The Mountains, indiepopbandet moi Caprice og som eftertænksom soloartist og har med Foreign Lands nu taget hul på et nyt musikalsk kapitel, som er en videreførelse af hans samarbejde med den roste folkemusikgruppe Svøbsk på Spot Festival 2012. Foreign Lands består nemlig blandt andet af flere medlemmer af Svøbsk.Danske The Grenadines skiftes til at synge lead og bakker hinanden op på diverse strengeinstrumenter og korstemmer, så der venter en alsidig oplevelse.


Det er nu muligt at købe en-dags billetter til Komos Festival via Ticketmaster. Dissing, Dissing, Las & Dissing åbner festivalen fredag den 16. juni klokken 12. Folkeklubben lukker og slukker for dette års Komos Festival lørdag den 17. juni klokken 22. 

Spilleplanen offentliggøres

Fredag den 16. juni

Main stage:     
12.00 Dissing Dissing Las & Dissing (DK)
14.30 Joseph (US)
17.00 Jonah Blacksmith (DK)
19.30 Kris Kristofferson (US)
22.00 Flogging Molly (US)

Tent stage:
13.15 The Grenadines (DK)
15.45 Seafret (UK)
18.15 Michael Møller & Foreign Lands (DK)
20.45 Tall Heights (US)

Lørdag den 17. juni

Main stage:
12.00 Jacob Dinesen (DK)
14.30 SURPRISE ACT
17.00 Lisa Ekdahl (SE)
19.30 Passenger (UK)
22.00 Folkeklubben (DK)

Tent stage:
13.15 Select Captain (DK)
15.45 Smooth Hound Smith (US)
18.15 Leif Vollebekk (CAN)
20.45 Matthew and The Atlas (UK)


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA